Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στις εγκαταστάσεις του “ΙΚΑ” μεταφέρθηκε ο ΕΦΚΑ

Στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ απέναντι από τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) που μέχρι προσφάτως στεγαζόταν στον Γυάλινο Πύργο επί της Μαρασλή. Η μεταφορά έγινε την περασμένη εβδομάδα ενώ σταδιακά αρχίζουν να βρίσκουν τους ρυθμούς τους οι υπάλληλοι ενώ οι πολίτες ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η απόφαση μεταφοράς ελήφθη στις 30/08 βάσει του σχετικού ΦΕΚ  (Τεύχος B’ 3494/31.07.2021)

…Εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Τοπικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα:
➢ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα, στο οποίο έχει συγχωνευθεί το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας με την υπ’ αρ. 183911/2020 απόφαση του Διοικητή (Β’3458)
➢ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα

 

Η Δυνατότητα των ηλεκτρονικών ραντεβού με τηλεδιάσκεψη

Στο μεταξύ, αν και το προσωπικό είναι λιγοστό ενώ πολλοί υπάλληλοι βρίσκονται υπό συνταξιοδότηση, η δυνατότητα του ηλεκτρονικού ραντεβού μέσω του myefkalive είναι από τα πλεονεκτήματά που έφερε μαζί του ο κορωνοϊός. Αυτή η η δυνατότητα δίνει την ευκαιρία κυρίως σε πολίτες είτε των Παξών είτε των Διαποντίων Νήσων, σε ότι αφορά στο νομό μας, να κλείσουν το ραντεβού τους και να έχουν εξυπηρέτηση μέσω skype επικοινωνίας με τον υπάλληλο.

 

Η Κέρκυρα “ρηγμένη” στο οργανόγραμμα

Να θυμίσουμε πως βάσει του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ, η Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά δεν διαθέτουν την Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης και μάλιστα είναι η μοναδική Περιφέρεια από τις 13 που συμβαίνει αυτό. Η Κέρκυρα υπάγεται στην Ήπειρο και η Λευκάδα, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά στην Πάτρα.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε στην πράξη αυτήν την συνύπαρξη των υπηρεσιών υπό ενιαίο ρυθμό σε ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και ΟΓΑ, όπου οι εργασίες των ασφαλιστικών ταμείων αυτών “απλώνονται” στο σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!