Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα: Στις 17 Σεπτεμβρίου ο ΚόρΙσσος αγώνας στην άμμο

Ο Περιβαλλοντικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΟΡΙΣΣΟΣ ανακοίνωσε ότι ο  ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο θα διεξαχθεί  το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ως γνωστό ο αγώνας γίνεται για 10η φορά και συνδυάζει τον αθλητισμό με το περιβάλλον. Γι αυτό καλεί κάθε πολίτη που έχει και περιβαλλοντικές ευαισθησίες να συμμετάσχει στον αγώνα. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται στην περιοχή του Ίσσου στη Νότια Κέρκυρα περιλαμβάνει δύο διαδρομές: Των 7.000 μέτρων Ανδρών-Γυναικών και των 1.200 μέτρων, που αφορά μαθητές δημοτικών σχολείων. Συνδιοργανωτές  είναι η ΠΙΝ, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, ενώ την υποστηρίζουν ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου “Ο Βίκτωρ”, ο Λαοδάμας, το ΕΣΥΝ, η ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και πολλοί άλλοι αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς.

 Σκοπός της διοργάνωσης

Όπως αναφέρει ο διοργανωτής σύλλογος: Ο Κόρισσος στην προσπάθειά του  να αναδείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής υποστηρίζει ότι 1) ο Ίσσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας , νησίδες Λαούδια. Χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα,  και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας και καλύπτει ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές για δημιουργία ενός ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 2) Επιδιώκει να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις των «δρόμων» και του περπατήματος, να αθληθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι το τρέξιμο και το περπάτημα στην «Χρυσή  Άμμο» του Ίσσου! Και… 3) Αναδεικνύει ότι  ο αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή απαιτούν πλήρη σεβασμό, προστασία και αγάπη του φυσικού περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί και πρωτογενή πρόληψη ενάντια σε κάθε εξάρτηση.

 Η διαδρομή των 7χλμ

Η εκκίνηση θα γίνει από την θέση «Πάρκιγκ» στην παραλία του του Ίσσου  και ο τερματισμός στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή ξεκινά νότια κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο παραλιακά, περνάμε το JET SKI και συνεχίζουμε έως το χωματόδρομο παράπλευρα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ. Μπαίνουμε στο χωματόδρομο αλλάζοντας κατεύθυνση έχοντας αριστερά μας τους πρώτους αμμόλοφους με τους κέδρους  και κατευθυνόμαστε προς «Λίμνη». Συναντάμε το πρώτο σταθμό υδροδότησης στο «κιόσκι». Συνεχίζουμε  ανηφορικά στην άμμο μέχρι του σημείου που θα έχουμε την θάλασσα αριστερά πάνω σε λόφο. Στα 2600 μ στροφή προς την «έρημο». Στα 3.500μ ξεκινά η διαδρομή στο κεδροδάσος. Στα 4.000 μ βγαίνουμε από το κεδροδάσος και κατευθυνόμαστε προς την θάλασσα την οποία την έχουμε στα δεξιά μας. Τρέχουμε παραλιακά κι αφού περάσουμε την οργανωμένη πλαζ φτάνουμε στο χώρο του τερματισμού Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλικής έννοιας, συνολικής απόστασης 7.000m. και θετική υψομετρική εως 12μ.

Τα 1200μ

Η εκκίνηση θα γίνει από την θέση «Πάρκιγκ» στην παραλία του του Ίσσου, οι μαθητές-τριες θα τρέξουν προς μία διαδρομή 600μ και θα επιστρέψουν προκειμένου να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης. και ο τερματισμός στο ίδιο σημείο.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!