Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Στον Ναό Αγίου Γεωργίου στο Π. Φρούριο το ντεμπούτο της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης

Με αισθήματα επιβλητικότητας και έντονου συναισθηματισμού, πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Π.Φρούριο το Σάββατο 1η Απριλίου.
Το φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, παρακολουθώντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έργα A.Dvorak, Μ.Θεοδωράκη, Η.Γκογκίδη με κορωνίδα της  συναυλίας, το έργο του T.Dubois «Οι Εφτά Τελευταίοι Λόγοι Του Χριστού». 

Στο πρώτο μέρος, με μουσικό στόμφο απέδωσαν οι μουσικοί Ανδρέας Καρβούνης, Μυρτώ Λειβαδιώτη, Isabell Weschka το «Terzetto» του A.Dvorak, ενώ παράλληλα, επιτυχημένη κρίθηκε από το χειροκρότημα του κόσμου, η Α’Πανελληνία Εκτέλεση του έργου του Μαέστρου μας «Εδέμ».
Οι σολίστ της συναυλίας, Ρόζα Πουλημένου, Γιάννης Χριστόπουλος, Σωτήρης Τριάντης, με τη συνοδεία του Φ.Σ. Camerata Vocalis, απέδωσαν με χαρακτηριστική λεπτομέρεια και εκφραστικότητα το καθ’όλα απαιτητικό έργο του T.Dubois, με χαρακτηριστική στιγμή τη δωρική είσοδο της χορωδίας, κράζοντας ‘’Σταυρώστε τον’’, την ειρωνεία των Τενόρων ‘’Αν είσαι εσύ Ο Χριστός’’, και το ‘’Τέλος’’ που επέβαλαν τα κρουστά με την επιβολή του σεισμού.


Εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας για τη παραχώρηση του Ναού, την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» και το Ιόνιο Ωδείο, για τη παραχώρηση του μουσικού εξοπλισμού.

Με θερμές ευχές για ένα ευλογημένο Πάσχα,
Βασίλης Σπάτουλας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!