Quantcast
SLIDER

Κέρκυρα: Στο 68% η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Η  νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού  το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνεται και στο ιικό φορτίο στα λύματα σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στην Κέρκυρα το ποσοστό αυτό  έφτασε στο +68%.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ)του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 7 έως 13 Μαρτίου 2022 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 9 περιοχές σταθεροποιητικές τάσεις σε 3 και πτωτικές σε μια.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (+643%), στα Χανιά (+163%), στο Ρέθυμνο (+146%) και στην Κέρκυρα (+68%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Πάτρα (+12%), στην Αττική (+20%), στο Βόλο (+26%), στη Λάρισα (+30%) και στη Θεσσαλονίκη (+30%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Ξάνθη (+2%), στο Ηράκλειο (+7%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%). Η πτωτική τάση που παρατηρήθηκε ήταν οριακή στα Ιωάννινα (-29%).

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!