Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συγκέντρωση κατοίκων στο Γαστούρι για τη γέφυρα που ενώνει (και) τα Παχάτικα (vid-pics)

Αναστατωμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι σε Γαστούρι και Παχάτικα, μετά την αόριστη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι τίθεται σε ισχύ η πλήρης απαγόρευση χρήση της γέφυρας που οδηγεί στα Παχάτικα λόγω επικινδυνότητας και που επί της ουσίας ενώνει το Γαστούρι με τα Παχάτικα, τις Μπενίτσες και τους Αγίους Δέκα. Το απόγευμα της Κυριακής, οι κάτοικοι Γαστουρίου και Παχάτικων συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, προκειμένου να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κώστα Τόλη, τι ακριβώς να περιμένουν και για πόσο ακριβώς θα παραμείνει η, ομολογουμένως , επικίνδυνη γέφυρα εκτός λειτουργίας, μετά την πλήρη απαγόρευση, από την περασμένη Παρασκευή. Να θυμίσουμε πως η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές από την επέλαση του Μπάλλου τον περασμένο Οκτώβριο, όπου επιδεινώθηκε με τις χειμερινές βροχοπτώσεις έως και τον Φεβρουάριο. Επί της ουσίας, οι κάτοικοι ζητούν αφενός συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της γέφυρας, αφετέρου αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο οποίο οδηγούνται ως εναλλακτικό δρόμο, όπου πρόκειται για αγροτικό δρόμο ο οποίος, όπως ισχυρίζονται και όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του @kerkyrasimera, είναι πιο επικίνδυνος.

Παράλληλα, εκτιμούν πως είναι αδύνατη η χρήση του συγκεκριμένου δρόμου από το σύνολο των κατοίκων, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι ηλικιωμένοι, χωρίς οχήματα, που σημαίνει πως είναι αδύνατον για να εξυπηρετηθούν από το Γαστούρι να πρέπει να πάνε μέσω Μπενιτσών, χρόνος που ξεπερνά τα 20 λεπτά με όχημα. Ωστόσο, εάν η κατάσταση παραμείνει έτσι και τον Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία, τότε η κατάσταση θα είναι τραγική και για τους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν τη διπλάσια απόσταση ώστε να φτάσουν στο σχολείο.

Οι κάτοικοι ζητούν σαφείς απαντήσεις  και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που, αν αυτό ξεπεράσει τους δυο με τρεις μήνες, τότε ζητούν ως εναλλακτική λύση μια νέα γέφυρα, μέχρι να αποκατασταθεί η υπάρχουσα.

Ως εκ τούτου, ο Κοινοτάρχης, που επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερο όπου τον κάλεσε να παραβρεθεί στη χθεσινή συγκέντρωση, είπε πως ο αντιδήμαρχος δεν μπορούσε και τους έκλεισε ραντεβού στο σημείο, την προσεχή Τετάρτη στις 20:00, όπου θα του εκθέσουν ακριβώς τα προβλήματα και θα ζητήσουν σαφείς λύσεις.

 

Στο σημείο και η πυροσβεστική

Με την ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών από τη γέφυρα, ο διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ανδριώτης, έφτασε στο σημείο για να βρει εναλλακτικό δ΄ρομο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αυτό εξήγησε και στους κατοίκους και τους ενημέρωσε πως σε κάθε περίπτωση μεγάλο πυροσβεστικό όχημα από τη Γέφυρα δεν περνούσε. Χαρτογράφησε πως τηνπεριοχή, έλεγξε τους κρουνούς και τους καθησύχασε πως ως υπηρεσία, θα φτάσει σε ενδεχόμενη πυρκαγιά από άλλο δρόμο ή ακόμη και αν χρειαστεί να περάσει από τη Γέφυρα, θα το κάνει, εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Η έλλειψη νερού, κυρίαρχο πρόβλημα

Φυσικά, από τη συγκέντρωση των κατοίκων, δε θα μπορούσε να έλειπε η αναφορά τους στην μεγάλη έλλειψη νερού που αντιμετωπίζει ειδικά φέτος το Γαστούρι. Όπως είπαν, ικανοποιητική ροή νερού έχουν από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί και την υπόλοιπη ημέρα ζουν χωρίς νερό. πρόκειται για ένα πρόβλημα που φέτος το αντιμετωπίζουν στο μέγιστο, ενώ ήδη έχουν ενημερώσει τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για συγκεκριμένη παρέμβαση που πρέπει να γίνει ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα

Κακό οδικό δίκτυο

Η κατάσταση του οδικού δικτύου προς τα λεγόμενα “Νταμάρια” μέχρι και τις Μπενίτσες που καταλήγει, είναι είναι προβληματική. Π΄ροκειται για δρόμο με τεράστιες λακκούβες, στενό και επικίνδυνο, όπου εφόσον ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις, το έδαφος θα υποχωρήσει, όπως ήδη συνέβη και τον περασμένο Χειμώνα.

Οι κάτοικοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, καθώς ήρθε η ώρα, όπως είπαν, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και τα ελάχιστα που να διασφαλίζουν την ακεραιότητα τους. 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!