Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συνάντηση Αλεξάκη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας “A Corfu Design Route”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, πραγματοποίησε σήμερα 2 Αυγούστου, συνάντηση με εκπροσώπους του “A Corfu Design Route”, μιας πρωτοβουλίας νέων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και καταβάλουν αξιόλογη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, για την προώθηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ο κος Στρατής Ανδρεάδης, της εταιρείας “Salty Bag” και η κα Μυρτώ Ζυρίνη, από το “Myrto Zirini Ceramics”, δύο εκ των συμμετεχόντων και συνιδρυτών του “Corfu Design Route”, παρουσίασαν την ιδέα και την στόχευση της πρωτοβουλίας τους, αλλά και τον τρόπο ανάδειξης της ταυτότητας, της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αύρας του τόπου, μέσα από νεοφυείς δράσεις, καλλιτεχνική δημιουργία και αγνά προϊόντα της κερκυραϊκής γης.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι μέσω της χάραξης διαδρομών, ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα γνωριμίας του τόπου, μέσα από την ματιά του δημιουργού, να δει το ερέθισμα, το στοιχείο της έμπνευσης και όσα συνθέτουν την αυθεντική και αειθαλή ταυτότητα του νησιού.

Ο κος Αλεξάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το συγκεκριμένο εγχείρημα, παρουσιάζοντας στην συνέχεια τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επιχειρηματικότητα στο προσεχές διάστημα. Πρόκειται καταρχάς για την δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα προβάλλεται η καινοτομία και η νεοφυής επιχειρηματικότητα στα Ιόνια Νησιά, με έμφαση στην επιχειρηματική ανακάλυψη, η οποία άλλωστε αποτελεί βασικό πυλώνα της Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση, της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο κος Αλεξάκης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλές αξιόλογες παραγωγικές προσπάθειες, συνεπώς το υλικό που υπάρχει ήδη, πρέπει να αποκτήσει συνοχή, να εδραιωθεί η δικτύωση και η συνεργασία, αλλά και νέοι ή εν δυνάμει επιχειρηματίες, να βρουν υποστήριξη και ενθάρρυνση για την προώθηση των δικών τους σχεδίων.

Η δημιουργική επιχείρηση είναι ο προπομπός της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας συνθηκών ευημερίας για τους επισκέπτες και τους κατοίκους των νησιών μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.corfudesignroute.gr για να κατεβάσετε τον οδηγό με τις διαδρομές και να ενημερωθείτε για τους παραγωγούς και τους δημιουργούς που συμμετέχουν.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!