Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Συνάντηση ΔΕΕΠ με τον Γ. Μαχειμάρη για τα προβλήματα του Βορρά

Σήμερα, κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό, τον Υπεύθυνο Τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Άγγελο Σπύρου, την Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών κ. Αννα Γουση και τον Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικού κ. Αριστειδη Μοσχοπουλο, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμαρη και την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Σπυριδουλα Κοκκαλη.

Ακολούθως το ίδιο κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας συναντήθηκε προγραμματισμένα, στους Χωροεπισκοπους, με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και μείζονα μειοψηφία του Δήμου (που στηρίχτηκε προεκλογικά από την παράταξη) κ. Σπυρο Ασπιωτη και με τους Δημοτικούς Συμβούλους του ίδιου Συνδυασμού κ.κ. Δημήτρη Νικοπασχο και Βασίλη Κουλα.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο:

O Δήμαρχος κ. Μαχειμαρης ανέφερε ως σημαντικότατο πρόβλημα της περιοχής, αυτό της Ύδρευσης. Το δίκτυο είναι πολύ προβληματικό και πεπαλαιωμένο και ήδη σήμερα από τα 38 χωριά του Δήμου, τα 10 δεν έχουν νερό, λόγω βλαβών και προβλημάτων. Τάχθηκε δε υπέρ του διαχωρισμού της ενιαίας ΔΕΥΑΚ. Σήμερα από το παράρτημα της ΔΕΥΑΚ βόρειας Κέρκυρας, γίνεται μετά βίας συντήρηση στα 120 αντλιοστάσια του Δήμου βόρειας Κέρκυρας. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι με την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενεκρίθη (από το συνολικό έργο των φραγμάτων) χρηματοδότηση 50 εκ. Ευρώ για την ύδρευση μόνο στη μέση και νότια Κέρκυρα και περιέργως όχι στην βόρεια.

Ο Δήμαρχος επίσης ανέφερε ότι πλέον στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιείται αυτοτελής μεταφορά των απορριμμάτων του Βορρα στο Παλερο της Βονιτσας (ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας) με πρόσθετο κόστος ωστόσο € 1.200.000 το χρόνο. Όμως ανέφερε ότι στον Δήμο πραγματοποιείται σπουδαίο έργο στον τομέα της ανακύκλωσης, με 104 γωνιές ανακύκλωσης, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε Σχολεία και Ξενοδοχεία (ανέλυσε σχετικά η αρμόδια Αντιδημαρχος κ. Κοκκαλη).

Για την οδοποιία ανέφερε ότι δρομολογούνται δυο μεγάλα έργα από την Περιφέρεια 4 εκ. και 3 εκ. Ευρώ αντίστοιχα, τα οποία όμως ο Δημαρχος παραπονέθηκε ότι καθυστερούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας, για την καταπολέμηση της οποίας ζήτησε και την συνδρομή της ΔΕΕΠ. Επίσης αναμένονται και έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία ο Δήμαρχος ανέφερε ότι και αυτά δυστυχώς αργούν.

Σημαντικό επίσης είναι ότι στον Βορρα θα κατασκευαστεί και η μονάδα επεξεργασίας των λυμμάτων των Ελαιοτριβειων, που θα εξυπηρετεί όλη την Κέρκυρα.

Τέλος ο κ. Μαχειμαρης αναφέρθηκε στον Τουρισμό, αναφέροντας ότι ο Βορρας διαθέτει 35.000 κλίνες και ότι η έλλειψη της Βρετανικής αγοράς φέτος είναι αισθητή, αφού έχουν γίνει προσπάθειες αναπλήρωσης αυτού του κενού, αλλά με χαμηλές προσδοκίες. Πράγμα που αντανακλάται στην αγορά.

Ως προς τον πολιτισμό ανέφερε ότι ο Δήμος διαθέτει και συντηρεί 3 δημοτικές Φιλαρμονικές, που όμως όλα περνάνε με έσω του ενιαίου ΣΥΠΑΠ, του οποίου ανέφερε ότι θα επιδιώξει την διάσπαση και την πολιτιστική αυτοτέλεια της βόρειας Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με την αντιπολίτευση:

Ο κ. Ασπιωτης ανέφερε ότι πράγματι το ζήτημα της ύδρευσης είναι φλέγον για το βορρα και το υπάρχον δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθει στην αυξανόμενη ζήτηση ύδατος, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Ασπιωτης επίσης κατήγγειλε την ελλιπή απορροφητικότητα σε έργα, από μεριάς δημοτικής Αρχής, παρότι, όπως ανέφερε από το πρόγραμμα «Αντωνης Τριτσης», από το πρόγραμμα «Φιλοδημος» και από αλλά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων αυτών που έφεραν έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου λόγω της πανδημίας, ο Δήμος έχει στο ταμείο του ικανότατα ποσά προς διάθεση σε έργα. Επίσης η αντιπολίτευση του δήμου άσκησε κριτική στην δημοτική Αρχή, επειδή προσφάτως προέβη σε αγορά μηχανημάτων και 3.000 κάδων σκουπιδιών, με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ θα μπορούσε να εντάξει τον εξοπλισμό αυτό σε προγράμματα, τα οποία αφήνει «παροπλισμένα».

Στον τομέα του Τουρισμού η αντιπολίτευση του Δήμου, έθεσε ως σημαντικό ζήτημα, την προσφορά βασικών παροχών στους τουρίστες (νερό, καθαριότητα, καλούς δρόμους, φωτισμό), πράγμα για το οποίο ο Δήμος, ανέφεραν, μπορεί και έχει τα κονδύλια να δράσει, αλλά ολιγωρεί.

Μετά τα παραπάνω, το Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ ολοκλήρωσε τις επαφές του, προς ώρας, στην βόρεια Κέρκυρα, έχοντας πλήρη εικόνα των προτεραιοτήτων της περιοχής, για την ευόδωση των οποίων, θα πράξει κάθε τι δυνατό και από τη δίκη της μεριά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!