Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Συναυλία στον Αγ. Γεώργιο Παλαιού Φρουρίου η Συμφωνική της «Παλαιάς»

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής πρόκειται να εμφανιστεί  συναυλιακά στις 15 Ιουλίου 2023 στον εμβληματικό, για τους Κερκυραίους,  χώρο του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.
Στη συναυλία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κέρκυρα το έργο “Ύμνος  εις το Ιερόν και Μαντείον Διός Ναϊου και Διώνης” σε ποίηση της σύγχρονης  Ιωαννίτιδος λογοτέχνιδος Γιώτας Παρθενίου και μουσική του καθηγητή του  Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Κώστα Λώλη (σολίστ: Φίλιππος Μπουμπάρας, αφήγηση : Χρήστος Μπογδάνος)

Διαβάστε ακόμη: Δωρεάν παιδοκαρδιολογικός έλεγχος στο Ιατρείο

Το δεύτερο έργο της συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα  παρουσιαστεί η σύνθεση “Το τραγούδι του νεκρού αδελφού”. Σολίστ: 
Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μετζοσοπράνο), Γιώργος Άνθης (βαρύτονος), Χρήστος  Μπογδάνος(αφήγηση), Αστέριος Πούφτης (μπουζούκι).

Και στα δύο έργα του προγράμματος συμπράττει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας  «Δημόδοκος» (μαέστρος: Δήμητρα Καλογεροπούλου).

Μαέστρος της συναυλίας είναι ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος 
υπογράφει και την ενορχήστρωση και των δύο έργων της συναυλίας.

Να υπογραμμιστεί ότι το ίδιο πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί με μεγάλη 
επιτυχία πέρυσι από την Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής και την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» στο παγκοσμίου φήμης Αρχαίο  Θέατρο της Δωδώνης.

Η συναυλία της 15.07.2023 στον υπαίθριο χώρο του Αγίου Γεωργίου Παλαιού 
Φρουρίου θα ξεκινήσει στις 21:00 ακριβώς.


Είσοδος Ελεύθερη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!