Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων για απολύσεις-μηνύσεις συνδικαλιστών

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας επισημαίνει την στοχοποίηση των μελών του από πλευράς όχι μόνο των εργοδοτών αλλα και της περιφερειακής αρχής.

Η ανακοίνωση

Η άνοδος της δράσης του εργατικού κινήματος στην Κέρκυρα , έχει ενοχλήσει την εργοδοσία , την κυβέρνηση και κάθε λογής εκμεταλλευτές. Πιστεύοντας ότι το εργατικό κίνημα θα φοβηθεί και θα σταματήσει την δράση του , προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας με απειλές και καψόνια σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών .

Πιο προωθημένα λειτούργησε η εργοδοσία του ‘’Άξονα’’ , προχωρώντας σε απόλυση του μέλους της διοίκησης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αντρέα Πριόβουλου, ενώ για τους ξενοδόχους την δράση ανέλαβε πρόσφατα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταθέτοντας μήνυση κατά του Προέδρου, του Ταμία και του Αναπληρωτή Γραμματέα του Συνδικάτου μας , Σ.Πελάη, Φ.Γκόρου, Ν.Ζερβού , αντίστοιχα. Προειδοποιούμε εργοδοσία, κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους, ότι θα κουραστούν να μας βλέπουν μπροστά τους ακόμα πιο δυνατούς, αν δεν προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση απολύσεων, μηνύσεων, εκδικητικής δράσης και κλίματος τρομοκρατίας. Με την ευκαιρία δίνουμε στην δημοσιότητα απόσπασμα της κατάθεσης στην Ασφάλεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την μήνυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων :

‘’… Στο πλαίσιο αυτής της απεργίας συμμετείχαν εκτός όλων των άλλων κλάδων εργαζομένων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό –τουρισμό, των οποίων είμαστε εκπρόσωποι, όπως αναλύουμε κατωτέρω, που εκτός της διαφωνίας τους με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, εξέφρασαν με τη συμμετοχή τους την απαίτηση για επαναπρόσληψη στα ξενοδοχεία καθώς και το αίτημά τους για οικονομική στήριξη αφού από το Μάρτιο του 2020 έως το Μάρτιο του 2021 το εισόδημά τους κυμάνθηκε από 0 έως 9 ευρώ ημερησίως. Την ημερομηνία που διεξαγόταν η κινητοποίηση είχαν ήδη περάσει δύο μήνες από τότε που οι πιο «τυχεροί» εργαζόμενοι στον τουρισμό είχαν λάβει το τελευταίο επίδομα των 399 ευρώ. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνούνταν την οικονομική στήριξη των εργαζομένων, αλλά εισήγαγε και νομοσχέδιο για τα εργασιακά (το οποίο ψήφισε τελικά στις 16 Ιουνίου) με το οποίο ανέτρεπε θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων στο 8ωρο, στην αυτόνομη οργάνωση των Συνδικάτων, στην έκφραση της διαμαρτυρίας τους μέσω της κήρυξης απεργίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λειτούργησε και λειτουργεί ως προπύργιο της κυβερνητικής πολιτικής, αρνούμενη ακόμη και να εκδώσει ψήφισμα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Αυτό ήταν το τοπίο μέσα στο οποίο διαδηλώσαμε, μαζικά, δυναμικά και φυσικά όπως πάντα υπεύθυνα και ειρηνικά στις 10 Ιουνίου του ’21. Η κινητοποίηση μας περιείχε ως δράσεις διανομή εντύπων, ανάρτηση πανό και σημαιών, ομιλίες, συναυλία, πορεία-συνθήματα, δηλώσεις στον τύπο και συμβολικά δρώμενα, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων στις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές και τους φορείς υλοποίησης των πολιτικών αυτών που εξοντώνουν επαγγελματικά και οικονομικά τους εργαζόμενους.

Είναι ψευδείς, συκοφαντικές, αστήριχτες, και κατασκευασμένες οι αποδιδόμενες κατηγορίες περί «απόπειρας φθοράς ξένης περιουσίας» καθώς και όλες οι άλλες κατηγορίες που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των εργαζομένων, της ομόθυμης απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών τοπικών παραγόντων που διατηρώντας θεσμική θέση στηρίζουν ποικιλότροπα την πολιτική αυτή, συνέπεια της οποίας είναι η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση των εργαζομένων και η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής. Ουδέποτε είχαμε πρόθεση, ουδέποτε αποπειραθήκαμε, ουδέποτε επιχειρήσαμε την οποιαδήποτε φθορά αντικειμένου ή την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος. Η έκφραση λόγου του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τα επιχειρήματά μας και το δίκιο του εργαζόμενου λαού υπερισχύουν σαφώς έναντι μιας ανάλγητης και αντεργατικής πολιτικής διακυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι στις 10 Ιούνη στους δρόμους της Κέρκυρας εκφράστηκε η δύναμη αυτή της εργατικής τάξης έναντι μιας εξουσίας που κρίνεται από την πλειοψηφία των σωματείων αναντίστοιχη της λαϊκής βούλησης και των λαϊκών αναγκών. Η υπεροχή της εργατικής τάξης και η έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά των κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών δυνάμενων τους οδήγησε σε απώλεια ψυχραιμίας και προσπάθειας να μεταφερθεί η τοπική αντιπαράθεση εργαζομένων-κυβέρνησης, στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων μέσω της αστήριχτης και εξόχως συκοφαντικής αυτής μήνυσης. Επειδή θεωρούμε ότι ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι διαφορετικός και η αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι ορθό να μεταφέρεται στις αίθουσες των Δικαστηρίων, πιστεύουμε πως η υπόθεση αυτή θα τεθεί στο αρχείο…’’

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!