Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τίμησαν τη μνήμη του ήρωα Εκτορα Γιαλοψού

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε σήμερα στον Αφιώνα το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού Πλοίαρχου Έκτορα Γιαλοψού ένας εκ των τριών Ελλήνων Αξιωματικών που έπεσαν υπέρ πατρίδος στη κρίση των Ιμίων στις 31-1-1996.

Στην  τελετή ζχοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος και διοργανώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αφιώνα και η οικογένεια του ήρωα Εκτορα Γιαλοψού.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κέρκυρας Στ. Γκίκας (εκφώνησε και ομιλία), Αλ. Αυλωνίτης, Δημ.Μπιάγκης, οι δήμαρχοι Β. Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης και Ν. Κέρκυρας Κ. Λέσσης η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Μ. Ανδριώτ, ο πρ. περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου κ.α.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφιώνα και η Δημοτική Φιλαρμονική Αυλιωτών.

“Σήμερα το πρωί στον Αφιώνα στη Βόρεια Κέρκυρα, γενέτειρα του Ήρωα Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού, τελέσαμε το Μνημόσυνο του Ήρωα, στο λιτό Μνημείο των Ιμίων που βρίσκεται εκεί, για την επέτειο των 24 χρόνων από την ηρωική του θυσία.
Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να εκφωνήσω την κεντρική ομιλία και να αναφερθώ στα γεγονότα των ημερών εκείνων όπως τα έζησα ως εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού, Κυβερνήτης τότε της Πυραυλακάτου ΑΝΝΙΝΟΣ.
Οι τρεις Αξιωματικοί που έπεσαν υπέρ Πατρίδος αποτελούν φάρο και παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.
Αιωνία αυτών η Μνήμη!” ανέφερε ο βουλευτής Στ.Γκίκας.

“Τιμήσαμε σήμερα τον Κερκυραίο ήρωα Έκτορα Γιαλοψό που πριν 24 χρόνια μαζί με 2 ακόμη αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού στα Ίμια έδωσαν την ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ” δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!