Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τελέστηκε μνημόσυνο στον τάφο του ήρωα Κώστα Γεωργάκη (video-φωτο)

Σήμερα, συμπληρώνονται 53 χρόνια από την αυτοπυρπόληση του Κώστα Γεωργάκη και 75 χρόνια  από την γέννησή του στην Κέρκυρα, το 1948. Ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης λοιπόν, αυτοθυσιάστηκε στην Γένοβα της Ιταλίας, στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974) στην Ελλάδα. Δηλαδή, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία στην Πατρίδα μας. Στην τελευταία επιστολή του προς τον πατέρα του, συν τοις άλλοις γράφει:

“…δεν μπορώ να κάνω αλλιώς,

από το να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν ένα ελεύθερο άτομο…”

Η Συντονιστική Επιτροπή Μνήμης και η οικογένεια του τέλεσαν μνημόσυνο στον τάφο του Κώστα Γεωργάκη στο 1ο Δημοτικό Νεκροταφείο Κέρκυρας, στις 11:00 π.μ. της Τρίτης.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η αδελφή του Κώστα Γεωργάκη, Κατερίνα, ο συγγραφέας (ερευνητής της Υπόθεσης Γεωργάκη, συγγραφέας και εκδότης του ¨Το Μεγάλο Ναι – Υπόθεση Κώστα Γεωργάκη ) Κώστας Παπούτσης, ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης, o πρώην Δήμαρχος και συμμαθητής του, Σ. Μικάλεφ.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!