Quantcast
SLIDERΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Την Κυριακή της Ορθοδοξίας η λιτανεία της Αγίας Θεοδώρας

Η λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας τελείται ( κάθε χρόνο ) την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας.

Η λιτανεία καθιερώθηκε το 1985 από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, το σκήνωμα της οποίας ήρθε στην Κέρκυρα από την Κωνσταντινούπολη λίγο μετά την άλωση της Πόλης το 1456. Στον μητροπολιτικό Ναό, ο οποίος έχει και το όνομα του Αγίου Βλασσίου και Αγίας Θεοδώρας, την ημέρα της εορτής μοιράζεται στο εκκλησίασμα “το χειμωνικό”, ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού σε ανάμνηση θαύματος του Αγ. Βλασσίου. Το σκήνωμα της Αγίας λιτανεύεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας με κάθε λαμπρότητα.  Η εκκλησία μας, αναφέρει ότι ο Άγιος Βλάσσιος θεράπευσε από τη μεγάλη επιδημία που είχε προσβάλει στο λαιμό παιδιά μικρής ηλικίας της Κέρκυρας.

Τελείται την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13/3 11:00 π.μ.

 

Η συνήθης διαδρομή

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)

Οδός ΔΟΝΖΕΛΟΤ

Οδός ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Οδός ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ( Λιστόν)

Οδός ΝΙΚ. ΘΕΟΤΟΚΗ

Οδός ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Οδός ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

 

 

Η λιτανεία το 2020

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!