Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Την Πέμπτη 4/5 δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τα γεγονότα των Βαΐων 2020

Αύριο Πέμπτη 4 Μαΐου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Μητροπολίτης Νεκτάριος. Να υπενθυμίσουμε πως η  εκδίκαση της υπόθεσης στο δεύτερο βαθμό, είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιουνίου (2022) ενώ η έφεση είχε ασκηθεί από τον τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Λαμπρίδη στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ο κ. Νεκτάριος είχε αθωωθεί για την υπόθεση της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων 2020.

Διαβάσετε ακόμη: Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Κέρκυρας για την αθώωση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

 

Σε δήλωσή του στο δικαστήριο κατα την αναβολή της εκδίκασης τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Νεκτάριος είχε τονίσει ότι ο ίδιος είχε την επιθυμία να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθότι η έφεση του εισαγγελέα αναφερόταν στο γεγονός ότι υπερασπίστηκε την ορθόδοξη πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του κερκυραϊκού λαού, αλλά και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και των Κερκυραίων στον Άγιο Σπυρίδωνα, χωρίς επ’  ουδενί να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάτι που αποδέχτηκε σε πρώτο βαθμό η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και τον αθώωσε. Το χρέος του θα συνεχίσει να το πράττει, ότι κι αν χρειαστεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης είχε δικαστεί για την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαϊων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Κατά την ίδια εκδίκαση, επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών με αναστολή τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας Δ. Μεταλληνό, όσο και στον τελετάρχη του Δήμου Φ. Σκούρτη.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!