Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Την Τρίτη η έφεση του πρώην Δημάρχου Λευκιμμαίων Γαρδικιώτη – Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών

Την Τρίτη αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η υπόθεση που αφορά στον πρώην δήμαρχο Λευκιμμαίων Αλέξανδρο Γαρδικιώτη ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022 είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος με ποινή κάθειρξης έξι ετών. Τότε είχε κάνει έφεση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Το θέμα αφορά σε υπόθεση του 2005, όταν ήταν ακόμη δήμαρχος. Ωστόσο, το 2018 ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, είχε αποστείλει έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας και τη ΔΕΥΑΚ, σχετικά με τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λευκιμμαίων, της ΔΕΥΑΛ, όπου έχει διαπιστωθεί διαχειριστικό έλλειμμα 1.580.995 ευρώ.

Το πόρισμα της έκθεσης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαπιστώθηκαν πληρωμές μη νόμιμων δαπανών, εξωταμειακή διαχείριση και μη νόμιμη απασχόληση εργαζομένων στην επιχείρηση, τα ποσά των οποίων αποτελούν ισόποσο έλλειμμα που καταλογίζεται στους υπεύθυνους και ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1.580.995 ευρώ.

Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη η νεοσυσταθείσα τότε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της συνέχισε όλα αυτά τα χρόνια να αποστέλλει έγγραφα προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες που έχουν εμπλακεί, ζητώντας επανειλημμένως ενημέρωση επί του πορίσματος του Ελέγχου, επισημαίνοντας κατά την τελευταία τριετία, τον κίνδυνο παραγραφήςτων τυχόν ευθυνών.

Επειδή με την υπόθεση έτσι όπως εξελίχθηκε και σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, καταλογίζεται σε συγκεκριμένους υπευθύνους της διαχείρισης της πρώην ΔΕΥΑΛ συνολικά ποσό ύψους 1.580.995 ευρώ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ζητά από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ενημερώνει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!