Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι καιρό θα κάνει στο Βόρειο Ιόνιο 16/12 με 18/12

Τα προγνωστικά μοντέλα συνεχίζουν να δείχνουν κρύα με αρνητικές θερμοκρασίες στις ορεινότερες περιοχές,  αφού κατεβαίνει πολικό ψύχος στην κεντρική Ευρώπη και ψάχνει να κατεβεί και νοτιότερα στο μεγαλύτερο κομμάτι της χωρά μας, το Σαββατοκύριακο θα μας εισάγει για τα καλά στο χειμώνα, οι θερμοκρασίες υποχωρούν σημαντικά για αρκετές μέρες αλλά θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί… Πάντως ντυθείτε καλά !!!

ΠΕΜΠΤΗ 16/12: Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει και η Πέμπτη στο Βόρειο Ιόνιο, έτσι θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με κάποιες αραιές νεφώσεις στα ορεινότερα τμήματα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΔ-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, έτσι το μεσημέρι θα φτάσει τους 14oC στα πεδινά και παραθαλάσσια, τους 9oC στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία τα ξημερώματα της Παρασκευής θα πέσει στους 5oC στα πεδινά και παραθαλάσσια, στον -1oC στα ορεινά και τοπικά -3οC στο ψηλότερο ορεινό όγκο του Παντοκράτορα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12: Η Παρασκευή θα είναι μια ακόμη ηλιόλουστη μέρα για όλη την Κέρκυρα, στα Διαπόντια νησιά και στους Παξούς, με αραιές νεφώσεις να εμφανίζονται από το απόγευμα κατά τόπους. Οι άνεμοι θα παραμένουν μέτριοι από ανατολικές, γενικά, διευθύνσεις, το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φυσούν με ένταση 4-5 μποφόρ,  ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ  στα Διαπόντια νησιά και στην βορειοδυτική Κέρκυρα. Ο υδράργυρος δε θα μεταβληθεί σημαντικά, αγγίζοντας το μεσημέρι γύρω τους 14oC στα πεδινά και παραθαλάσσια, και γύρω τους 9oC στα ορεινά τμήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα φτάσει στους 5οC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, στον 0oC στα ορεινότερα τμήματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12:  Το Σαββάτο θα ξημερώσει και θα κυλήσει με αρκετό ήλιο, καλή διαύγεια.  Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν βαθμιαία βορειοανατολικοί και θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει, έτσι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 11oC στα πεδινά και τα παράκτια του νησιού, τους 6oC στα ορεινά και τους 4οC στη κορυφή του Παντοκράτορα. Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει από το απόγευμα.  Ενώ το κρύο θα είναι αισθητό, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όπου θα σημειωθεί προς τα χαράματα παγετός. Ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα πέσει στους 4oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, στους -2oC στα ορεινά και τοπικά στους -5oC στο πιο ψήλο σημείο του νησιού.

Καλά να περάσετε και να εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις ηλιόλουστες ημέρες !  Μείνετε συντονισμένοι θα μιλήσουμε ξανά σε νεότερο άρθρο το Σαββάτο απόγευμα !

Σύνταξη άρθρου: Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος και διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, βόρεια Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!