Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι καιρό θα κάνει στο Βόρειο Ιόνιο 22 – 24 Δεκεμβρίου

Το κρύο διατηρείται. Με αρκετό όμως κρύο νωρίς το βράδυ και το πρωί στο βόρειο ορεινό συγκρότημα όσο στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά συνάμα χωρίς φαινόμενα. Γενικά ήπιο καιρό θα έχουμε την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη, σίγουρα θα έχουμε βροχερά περάσματα με νοτιά, αλλά γενικά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα !! 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12: Η μέρα θα ξημερώσει με πρωινή ψύχρα, ενώ στη διάρκεια της θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις αλλά πρόσκαιρα αυξημένες να εμφανίζονται κατά περιόδους έως το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά θα φυσούν ασθενείς από Α-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 1-2 bft, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 1-2 bft. Ο υδράργυρος δε θα μεταβληθεί σημαντικά, φτάνοντας το μεσημέρι τους 12οC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και τους 10oC στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει το ξημέρωμα της Πέμπτης στους 4oC στην Κέρκυρα και γύρω στους 1oC στα ορεινά τμήματα του νομού. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: Από 12oC έως 9oC

Παξούς:               Από 12oC έως 8oC

 

ΠΕΜΠΤΗ 23/12: Λιακάδα θα επικρατήσει μέσα στη μέρα με εξαιρετική διαύγεια στην ατμόσφαιρας και η συννεφιά πρόσκαιρα θα είναι αυξημένη στην αρχή της αποψινής νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικοί και μεταβλητοί, γενικά διευθύνσεις, πολύ ασθενείς. Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 14oC στα πεδινά και στα παράλια του Β. Ιούνιου, και τους 11oC στα ορεινά, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα πέσει στους 7oC στην πόλη της Κέρκυρας και γύρω στους 3oC στην ορεινή βόρεια Κέρκυρα. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: Από 13oC έως 10oC

Παξούς:               Από 12oC έως 9oC

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ:  Η παραμονή Χριστουγέννων θα ξημερώσει με αρκετές νεφώσεις και μικρά ανοίγματα με ήλιο κι έτσι θα κυλήσει και τοπικού χαρακτήρα ομίχλη ενδέχεται να σχηματιστεί στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα γίνουν βαθμιαία Α-Νοτιοαλατονικοι και θα φτάσουν με ένταση 2-3 bft. Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 13oC σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, και τους 11οC σε ορεινές, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα πέσει στους 9oC στην πόλη της Κέρκυρας, και τοπικά στους 5oC στα ορεινότερα τμήματα. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ:

Διαπόντια Νησιά: Από 14oC έως 12oC

Παξούς:                Από 13oC έως 11oC 

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!