Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι καιρό θα κάνει στο Βόρειο Ιόνιο τις επόμενες ημέρες – Τι λένε τα μερομήνια για το Πάσχα

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο ως την Πέμπτη 7 Απριλίου – Λίγα και ασθενή φαινόμενα – Αισθητή άνοδος του υδραργύρου την Τρίτη και την Τέταρτη ! 

ΤΡΙΤΗ 05/04: Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και θα κυλήσει η Τρίτη. Αναμένεται ηλιόλουστος καιρός από το μεσημέρι και μετά, από το πρωί έως το μεσημέρι ο καιρός θα είναι μουντός με τοπικές ασθενείς βροχές κατά τόπους. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα ξεκινήσουν και θα φυσούν από Βόρειοι-Βορειοδυτικοί με ένταση έως 3-4 bft, ενώ στα Διαπόντια Νησιά θα φυσούν έως 5 bft. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο, θα ανέβει το μεσημέρι στους 20oC και την νύχτα θα πέσει τους 10οC στα πεδινά και στα παράλια, από 15oC έως 5oC στα ορεινά. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/04: Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Τετάρτη, με αραιές νεφώσεις να εμφανίζονται μέσα στη μέρα και θα πυκνώσουν περισσότερο αργά το απόγευμα. Μέτρια θα είναι η διαύγεια της ατμόσφαιρας, καθώς θα μεταφερθεί κάποια ποσότητα αφρικανικής σκόνης, όχι όμως τόση όσο την προηγούμενη φορά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές κυρίως διευθύνσεις έως 4 bft κατά διαστήματα και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 19oC και την νύχτα θα πέσει τους 12oC σε πεδινές περιοχές, και από 16oC έως 8oC σε ορεινές. 

ΠΕΜΠΤΗ 07/04: Η Πέμπτη θα ξημερώσει με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις. Προς το πρωί τα σύννεφα θα πυκνώσουν κατά τόπους και θα πρέπει να δώσουν σύντομες βροχές ή μπόρες, κυρίως σε τμήματα του νησιού. Τα όποια φαινόμενα θα διαρκέσουν πολύ λίγο. Ο καιρός από αργά το μεσημέρι θα ανοίξει και θα βγει ήλιο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικούς – Νοτιοανατολικούς ως 3-5 bft και θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν μέσα στη μέρα στα 4 bft και πρόσκαιρα 5 bft. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 18oC και την νύχτα θα πέσει τους 10oC σε πεδινές και παράκτιες περιοχές, από 15oCεως  6oC σε ορεινές. 

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει ως το Πάσχα ! Όχι μόνο εδώ στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την χώρα !

5-7: Ο Απρίλιος του 2022 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

8-14: Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

15-21: Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι. Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (17.04.2022).

22-30: Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα (24.04.2022), ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20oC και άνεμους από 3 Bf έως 4 Bf.

Νικόλαος Σ. Βλάχοςερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του ιδ. Μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!