Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι καιρό θα κάνει ως και τα Θεοφάνεια

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΗΠΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
Βαρομετρικά χαμηλά, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, επηρεάζουν τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ευρώπης, όπου σταδιακά θα πέσει και η θερμοκρασία, και έρχεται στην χώρα μας !
ΤΡΙΤΗ 04/01: Η μέρα θα κυλήσει με εναλλαγές ηλιοφάνειας με κατά διαστήματα νεφώσεις κατά βάσεις αραιές. Ενώ προς τα ξημερώματα ίσως σχηματιστούν τοπικές ομίχλες σε κλειστές περιοχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, με ένταση 1-2 bft, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Νοτιοανατολικές, με ένταση 2-3 bft, η υγρασία θα παραμείνει υψηλή. Ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι γύρω τους 15oC – 16oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και γύρω τους 12oC στα ορεινά. Η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα πέσει γύρω στους 11oC στην πόλη της Κέρκυρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/01:
Η Τέταρτη θα κυλήσει πιο πολλή συννεφιά στο Βόρειο Ιόνιο, χωρίς ωστόσο, να απουσιάζουν και τα διαστήματα με ήλιο. Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις θα γίνουν περισσότερες και το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα να δώσουν ψιλόβροχο ή ασθενείς βροχές σε βορειότερες ορεινές, σε νότιες παράκτιες περιοχές καθώς και στους Παξούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 bft με 5 bft στην Κέρκυρα και Παξούς, ενώ τα 6 bft στα Διαπόντια Νησιά. Ο υδράργυρος σε υψηλές τιμές, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16oC-17οC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και τους 13oC στα ορεινά.
ΠΕΜΠΤΗ 06/01 – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Περισσότερες θα γίνουν οι νεφώσεις στη διάρκεια των Θεοφανείων στο Β. Ιόνιο. Δεν θα απουσιάζουν βεβαία και οι περίοδοι με ήλιο, κατά διαστήματα η συννεφιά θα αυξάνεται τόσο, ώστε θα δίνει τοπικές ασθενείς και σύντομες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 bft. Η θερμοκρασία θα ανέλθει το μεσημέρι στους 17oC σε πεδινά και παράκτια τμήματα και στους 13oC στα ορεινά. Υψηλά θα κυμαίνεται η υγρασία.
 
Νικόλαος Σ. Βλάχος: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του ιδ. μετεωρολογικού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!