Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι καιρό θα κάνει ως την Τρίτη 7/12;

Η Κυριακή θα κυλήσει με ήλιο και τοπικές νεφώσεις, που θα αρχίσουν σταδιακά να αυξάνονται. Από το  μεσημέρι θα έχουν πυκνώσει και στο Βόρειο Ιόνιο δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν τοπικές, ασθενείς/μέτριες βροχές. Αυτές θα ενταθούν από το απόγευμα και μετά θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, κατά περιόδους, μέσα στη νύχτα προς τη Δευτέρα, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα φύσουν στα δυτικά πλευρά του νησιού σε νότιες με ένταση ως τα 6 μποφόρ, οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Νωρίς το μεσημέρι θα φτάσει τους 16°C στα πεδινά και τα παράκτια, τους 10°C-12°C στα ορεινά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Ν. Βλάχου:

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12: Κακοκαιρία θα επικρατήσει τη Δευτέρα σε όλο το Βόρειο Ιόνιο. Από την αρχή της ημέρας θα σημειώνονται βροχές και μπόρες, καθώς και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη ημέρα θα ενταθούν ιδιαίτερα, έτσι θα πρέπει να φέρει μεγάλα ύψη βροχής σε όλο το βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι 5-6 bft ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες .

Η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα ανέλθει τους 16°C σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τους 10°C- 12°C σε ορεινές περιοχές του Παντοκράτορα. Ενώ θα σημειωθούν πολύ υψηλά θα κυμαίνεται η υγρασία.

ΤΡΙΤΗ 7/12: Έως τα ξημερώματα της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει, έτσι η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με άστατο καιρό, κάτι που σημαίνει νεφώσεις αυξημένες, ασθενείς βροχές και διάσπαρτες μπόρες, ωστόσο αυτές δεν θα έχουν την ένταση και τη διάρκεια της Δευτέρας. Μεταξύ των φαινομένων θα υπάρχουν και παύσεις και μικρά ανοίγματα με ήλιο. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί ουσιαστικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 6 bft, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει, έτσι το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 13°C στα πεδινά και τα παράλια, και τους 4-6°C στα ορεινά.

Καλή και ευλογημένη Κυριακή να έχετε ! Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες !

*Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος / Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλεια, βόρια Κέρκυρα «http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr»
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!