Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Το διεκδικητικό πλαίσιο από την Μ. Υδραίου για το ΕΚΑΒ

Με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα συναντήθηκε η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, προκειμένου να διεκδικήσει “στενά” την ικανοποίηση μια σειρά προβλημάτων σοβαρών, που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας και κατ’ επέκταση οι πολίτες του νησιού αυτού.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Δημάρχου, αφορούσε σε επικουρικό και μόνιμο προσωπικό, στην απόκτηση διασωστικής μηχανής και κυρίως, στη δημιουργία ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων. Μάλιστα, η απόκτηση απινιδωτών ήταν επίσης σε πρώτο πλάνο στην ενημέρωση που παρείχε η κα. Υδραίου προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ ενώ ζήτησε εκπαίδευση φορέων ή εκπροσώπων αυτών, καταστηματαρχών πολιτών και όποιου άλλου υποδειχθεί από πλευράς Κέρκυρας, με τον κ. Παπαευσταθίου να δεσμεύεται για την αποστολή στην Κέρκυρα 50 ατόμων που θα πέσουν στη μάχη της εκπαίδευσης.

Η δήλωση της Μ. Υδραίου

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΕΚΑΒ σε μια παραγωγική συζήτηση, του ενεχειρίασα και την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ζητήσαμε και διεκδίκησα έντονα, όπως και οι υπόλοιποι φορείς της Κέρκυρας, τη δημιουργία του ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων. Διαχρονική απαίτηση εργαζομένων και αυτιοδιοικητικων και φορέων. Ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Συμφώνησε να εισηγηθεί για τη δημιουργία ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλέυρη ώστε στη συνέχεια να γίνει νομοθετική διάταξη, να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων, που σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα έχουμε διοικητική και οικονομική υπηρεσία, τεχνική υπηρεσία, διευθυντής και βάσει του οργανοδιαγράμματος του ΕΚΑΒ, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό αλλά και με επικουρικό. Ουσιαστικά μιλάμε βέβαια για νομοθεσία αλλά έστω και σε ένα χρόνο να γίνει. Είναι κάτι που ζητάμε 20 χρόνια.

Το δεύτερο αφορά στις προσλήψεις. Ξέρουμε πως υπάρχει επικουρικό προσωπικό που είχε προσληφθεί και λόγω covid-19, οι συμβάσεις λήγουν τον Απρίλιο του 2022 δηλαδή τη περίοδο αύξησης του πληθυσμού λόγω και Πάσχα, σε καμία περίπτωση δε πρέπει να μείνουμε χωρίς επαρκές προσωπικό δυναμικό. Αυτό που διεδκίκησα είναι να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να αντικατασταθούν αυτές οι συμβάσεις που θα λήξουν αλλά να δοθούν και επιπλέον. Δηλαδή ζητάω 20 θέσεις όχι μόνο επικουρικού αλλά και μόνιμου προσωπικού με σχετική προκήρυξη ώστε με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ  να έρθει μόνιμο προσωπικό. Όπως ξέρετε στο Δημόσιο ΙΕΚ της Κέρκυρας υπάρχει και ειδικότητα διασώστη άρα θεωρώ ότι θα μπορούμε να καλύψουμε θέσεις επικουρικού προσωπικού αλλά και μακροπρόθεσμα  θέσεις μόνιμου προσωπικού.  Εφόσον θα υπάρχει η εντοπιότητα νομίζω θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Μηχανή διασωστική του ΕΚΑΒ. Ως προς αυτό, έλαβα τη δέσμευση του κ. Παπαευθυμίου προέδρου του ΕΚΑΒ, ότι θα εκπαιδευτούν τέσσερα άτομα από την Κέρκυρα που υπάρχουν διαθέσιμα, στη συνέχεια θα έρθει μηχανή εδώ, θα υπάρξει και επιτόπια εκπαίδευση και το ζητούμενο είναι να μείνει μηχανή στην Κέρκυρα, για την οποία θα ανακοινώσω συγκεκριμένα, εφόσον εξασφαλίσω τη δωρεά.

Το θέμα των απινιδωτών, ενημέρωσα ότι προβαίνουμε σε τοποθέτηση απινιδωτών σε σχολικούς χώρους, σε σημαία της πόλης, σε πολυσύχναστε παραλίες αλλά σκεφτόμαστε αυτόν τον σχεδιασμό να τον επεκτείνουμε και σε τοπικές κοινότητες. Το αντιμετώπισε θετικά, μας είπε ότι είμαστε ο πρώτος δήμος που θα στελεχωθεί με υποδομές και δυναμικό εκπαιδευμένο. Για αυτό ζήτησα και την συνδρομή τους στην εκπαίδευση,  και εφόσον αποστείλω επιστολή ζητώντας εκπαίδευση, ο ίδιος δεσμεύθηκε πως  θα έρθουν 50 άτομα ώστε να εκπαιδεύσουν φορείς, καταστηματάρχες, πληθυσμό, προέδρους ή κατοίκους χωριών, και όπου υποδείξουμε από φορείς ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή σωστή χρήση του απιδινωτή. Θα πρέπει να υπάρξει λίστα με τα σημεία των απινιδωτών, θα τα χαρτογραφήσουμε για και με με όποια ψηφιακά μέσα διαθέτουμε, καθώς και λίστα στο ΕΚΑΒ στη Πυροσβεστική ώστε να γνωρίζουν αν χρειαστεί που να μεταβούν. 

Νομίζω τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Ενημερωθήκαμε πως και από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ, θα έρθουν καινούρια ασθενοφόρα, αλλά χρειάζεται η διαγωνιστική διαδικασία, να βγει ανάδοχος και μετά να τα παραλάβουμε, αλλά ωστόσο, όλα αυτά τα επικουρικά μέτρα, θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή όλοι μαζί να τα διεκδικήσουμε με μια φωνή. Μάλιστα ενημέρωσα το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και είμαστε σε επαφή.

 

Για το οικόπεδο

Ερωτηθείσα σχετικά από τo @kerkyrasimera.gr σε σχέση με ενδεχόμενο διαθέσιμο οικόπεδο από πλευράς Δήμου ώστε να διατεθεί στο ΕΚΑΒ για την ανέγερση κτιρίου ώστε να στεγαστεί, δεδομένης της διαθέσιμης χρηματοδφότησης από πλευράς ΠΙΝ, η κα. Υδραίου δήλωσε πως αυτή τη στιγμή, με τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει, αλλιώς αν υπήρχε θα χρησιμοποιούνταν και για σχολεία, που αναζητάται στο κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά σε αυτό. Είπε όμως ότι θα προσπαθήσει να βρει είτε αν υπάρχει σε ιδιώτη που να θέλει να το διαθέσει, προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα. Τέλος, όσον αφορά στη διασωστική μηχανή και δεδομένης της μη διαθεσιμότητας ανά την Ελλάδα, η κα. Υδραίου δήλωσε ότι είναι στη διαδικασία της εξεύρεσης μηχανής με την διαδικασία της δωρεάς προς το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, όπου συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα κάνει εφόσον θεωρηθεί κάτι σίγουρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!