Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Το πρόβλημα με τα self test & rapid test στις στενές επαφές μαθητών που νοσούν

Ένα πρόβλημα που προκύπτει τις τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα ή που τώρα έγινε εμφανέστερο λόγω των αυξημένων, σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο, αφορά στις στενές επαφές των μαθητών που βρίσκονται καθημερινώς θετικοί στην covid-19. Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, εάν βρεθεί ένα ή και περισσότερα κρούσματα σε τμήμα σχολείου, τότε υποχρεούνται όλοι οι μαθητές του τμήματος ή της τάξης, αν πρόκειται για νηπιαγωγείο με μια και μόνο αίθουσα, να προχωρήσουν σε δυο rapid test σε διάστημα πέντε ημερών και σε καθημερινά self test. Και το πρόβλημα που προκύπτει, είναι οικονομικό. Και πριν βιαστείτε να οδηγήσετε τη συζήτηση στη διενέργεια δωρεάν rapid test στο Δημοτικό Θέατρο, να σας θέσω υπόψη σας πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δ. Θέατρο λειτουργεί έως τις 14:30 με απίστευτη προσέλευση πολιτών καθημερινώς. Ως εκ τούτου, οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδεχομένως να έχουν 6ωρα και 7ωρα στο σχολείο και αμέσως μετά εξωσχολικές δραστηριότητες ή φροντιστήρια, δεν προλαβανό9υν να προσέλθουν και να περιμένουν στην ουρά για τη διενέργει των δωρεάν τεστ ανίχνευσης. Αυτομάτως η συζήτηση οδηγείται στην επί πληρωμή διενέργεια rapid test είτε σε φαρμακεία είτε σε μικροβιολογικά εργαστήρια. Πολλές είναι λοιπόν οι οικογένειες, βάσει καταγγελιών που διαθέτει το @kerkyrasimera.gr, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την πληρωμή των τεστ που αφορούν σε τουλάχιστον Δυο την εβδομάδα αν πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας, που συνήθως δεν πρόκειται για ένα μέλος αλλά για όλα τα μέλη της οικογένειας με τα οποία ο μαθητής έχει έρθει σε επαφή. Παράλληλα, τα sefl test που έχουν δοθεί είναι μετρημένα και αφορούν σε συγκεκριμένο αριθμό για τις επερχόμενες εβδομάδες, που σημαίνει, νέα αγορά τέτοιων τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει οι μαθητές “στενές επαφές” ή όχι.

Αυτά λοιπόν τα καθημερινά προβλήματα που αποτελούν μέρος της νέας πραγματικότητας της ζωής μας, θα πρέπει να λυθούν άμεσα και μάλιστα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε πρώτου είτε δεύτερου βαθμού και να μην βρίσκεται κανείς μαθητής και καμία οικογένεια σε απόγνωση ή σε αδιέξοδο.

Να σημειωθεί, πως σε Λύκειο στο κέντρο της πόλης σήμερα, σε ένα τμήμα εντοπίστηκαν τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και βάσει της καταγγελίας, δεν δίνεται στους μαθητές άδεια να σπεύσουν στο Δ. Θέατρο να κάνουν rapid test, αν και προβλέπεται η άδεια άνευ απουσίας.

Το ίδιο πρόβλημα σε Βορρά και Νότο

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν μήνες τώρα, οι πολίτες της Βόρ5ειας και της Νότιας Κέρκυρας και μάλιστα πιο οξυμένο, καθώς κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στις περιοχές μόνο δυο φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πληρώνουν τα τεστ γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές. Άλλωστε η διαμαρτυρία των συλλόγων γονέων για αύξηση της παρουσίας κλιμακίων του ΕΟΔΥ δεν επέφερε αποτελέσματα.

Τόσο η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μελίτα Ανδριώτη όσο και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος έχουν κάνει σχετικά αιτήματα προς τον ΕΟΔΥ για αύξηση κλιμακίων στην Κέρκυρα, με την απάντηση εκ μέρους του Οργανισμού να είναι αρνητική λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!