Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα: Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Κάσσιος Δίας»

Η ερασιτεχνική αθλητική ομάδα “Κάσσιος Δίας” διοργανώνει το διήμερο 4 & 5 Μαρτίου 2023 για δεύτερη φορά στην ΒΑ Κέρκυρα αγώνα υπεραπόστασης «Κάσσιο Δία» ULTRA 80 χλμ +4500μ με αφετηρία και τερματισμό την Κασσιώπη.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και οι αγώνες Twin Peaks 35 χλμ +2100μ, ο Erimitis 11χλμ +350μ και ο παιδικός 1200μ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές εκτός των Κερκυραίων δρομέων, η Κασσιώπη θα υποδεχτεί 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα &  από χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία , Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν στους αθλητές των 80 και 35 χλμ. που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα καθώς και τα 36 έπαθλα βάθρου και φέτος είναι φτιαγμένα ένα προς ένα από την ομάδα “Κάσσιος Δίας”  και το καθένα είναι μοναδικό. Ενώ, όσοι τερματίσουν στους αγώνες 80χλμ & 35χλμ θα πάρουν και έναν “κλάδο κερκυραϊκής ελαίας”. Για την επιτυχία της διοργάνωσης συμβάλλουν περισσότεροι από 150 εθελοντές. Σε όλους τους αγώνες του διημέρου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

 

«Κάσσιος Δίας ultra» 80 χλμ

Είναι ένας αγώνας που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στις 04 Μαρτίου 2023′ στην Β.Α Κέρκυρα με απόσταση 80 χλμ. και συνολική υψομετρική διαφορά 4.500 μ. Η εκκίνηση του θα δοθεί τις 6:00 το πρωί του  Σαββάτου 4 Μαρτίου στην Κασσιώπη με χρονικό όριο τερματισμού τις 20 ώρες. Κινείται με επίκεντρο το Όρος Παντοκράτορας, την ψηλότερη κορυφή του Νησιού και τους παραδοσιακούς οικισμούς στα Β.Α παράκτια της Κερκυραϊκής καλντέρας. Το πεδίο κατανομής είναι 87% μονοπατιού, 11% χωματόδρομου και 3% ασφάλτου. Η διαδρομή θεωρείται τεχνική με συνεχής διακυμάνσεις όσον αφορά το υψομετρικό της προφίλ.

Το ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι  η κορυφή του Όρους στα 917μ. Ο αγώνας έχει μπει στη λίστα αξιολόγησης της ITRA δίνοντας 4 πόντους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες σαν κριτήριο για τη συμμετοχή τους σε ανάλογους αγώνες. Η ημερομηνία του αγώνα επιλέχτηκε με το σκεπτικό ότι το Νησί της Κέρκυρας αυτή την περίοδο έχει ήπιο κλίμα σε σχέση με τα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας πράγμα το οποίο προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή του.  Σημαντικό επίσης ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχε ένα κενό ultra αγώνων στην χώρα μας αφού από Νοέμβριο μέχρι και Απρίλιο δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος αγώνας στο Ελληνικό καλεντάρι.

 

Twin Peaks 35 χλμ

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου. Έγκυρός θα είναι ο τερματισμός που θα γίνει πριν τις 18:30 το απόγευμα.  Η διαδρομή συνδέει την Β.Α πλευρά, από την ακτογραμμή  έως τις δύο ψηλότερες κορυφές του νησιού μας .Οι δρομείς που θα βρίσκονται στην αφετηρία  στο γραφικό λιμάνι της Κασσιώπης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές σε έναν απαιτητικό αγώνα, σε ένα πολύ τεχνικό τερέν με συνεχείς εναλλαγές κλίσεων, που καθιστά τον αγώνα ως το απόλυτο δρομικό παιχνίδι με ποσοστά καθαρού μονοπατιού που πλησιάζουν το 90%.

 

Erimitis 11χλμ

Τα 11 χλμ. είναι ένας εισαγωγικός αγώνας  μικτού τερέν που αποτελείται από 40% άσφαλτο, 50% μονοπάτι και 10% χωματόδρομο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί της Κυριακής (5/3/23) από την πλατεία Κασσιώπης, όπου ξεκινάει η διαδρομή, η οποία φτάνει στο γραφικό λιμάνι του Αγ. Στεφάνου διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος του Ερημίτη. Σε αυτόν τον αγώνα, έχουν τη δυνατότητα να  δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους νέοι δρομείς, αλλά και έμπειροι που θα κυνηγήσουν το χρονόμετρο αφού η διαδρομή είναι αρκετά δρομική. 

 

Ο παιδικός αγώνας

Η εκκίνηση στις 9.30 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κασσιώπης. Και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:  Μέσα από μια εύκολη διαδρομή 1200 μ. καλούμε τους μικρούς μας φίλους να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους ώστε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό, να μάθουν να κατακτούν τους στόχους που θέτουν.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!