Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Φωτιά στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Καμπιέλο, η άσκηση της Πυροσβεστικής (φωτο-video)

Απεγκλωβισμοί δυο ατόμων και φωτιά σε σπίτι στον 4ο όροφο παλιάς πολυκατοικίας στο Καμπιέλο το πρωί της Τετάρτης, ήταν το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. Ιονίων Νήσων κ. Γεωργανά, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία στην παλιά πόλη της Κέρκυρας καθώς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, εξαιτίας της μη προσβασιμότητας μεγάλων οχημάτων της Π.Υ., οπότε και θα έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσουν στο σημείο και να σώσουν τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα να φροντίσουν να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά στα όμορα σπίτια και πολυκατοικίες, που συνήθως είναι μεσοτοιχίες.

Όπως δήλωσε μετά το επιτυχές πέρας της άσκησης, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία ενώ συμμετείχαν 18 πυροσβέστες.

 

Να σημειωθεί ότι εκτός από το πρόβλημα προσβασιμότητας της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Καμπιέλου, αναγνωρίζεται και ως πρόβλημα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που περιορίζουν την προσβασιμότητα επίσης, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην περιοχή του Μαντουκιού. Και οι ευθύνες αποδίδονται στην έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς Δήμου που αφορά στους χώρους στάθμευσης που κατά κυριολεξία δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι να μην έχουν που να σταθμεύσουν τα οχήματά τους. Να συνυπολογιστεί σε αυτή τη συνθήκη και η μη λειτουργία του χώρου πάρκινγκ της κάτω πλατείας.

 

ΦΩΤΟ VIDEO: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!