Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Χωρίς κατασκηνώσεις στο Βίδο και φέτος (;) – Ποια η δυστοκία

Κέρκυρα: Για τέταρτη συνεχή χρονιά φαίνεται να μην λειτουργούν οι κατασκηνώσεις στο Βίδο, αφού τίποτα δεν είναι έτοιμο σε επίπεδο νησιού, συγκοινωνίας, προετοιμασιών και σχετικών αιτήσεων που γίνονται συνήθως κάθε χρόνο Μάιο με Ιούνιο από πλευράς δημοτών.

Αν και πέρυσι, η δημοτική αρχή και ο “Βιδάρχης” Σπύρος Νεράντζης μας διαβεβαίωναν πως φέτος θα λειτουργήσουν όλα ρολόι, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει.

Σε επικοινωνία του kerkyrasimera.gr με τον εντεταλμένο σύμβουλο και υπεύθυνο (και) του Βίδο Σπύρο Νεράντζη, μας περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση τόσο στο νησί του Βίδου όσο και στο δήμο και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου φέτος να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις, και η νησίδα να ξανά- γεμίσει μετά από χρόνια, παιδικές φωνές.

Βάσει των όσων δήλωσε, αρχικώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την συγκοινωνία. Αρχικώς οφείλονται χρήματα στον καπετάνιο που αφορούν στην περσινή περίοδο, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών τα οποία θα δοθούν ωστόσο, όμως αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα για τον επόμενο ή τον ίδιο που θα κληθεί να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Η διαδικασία που χρειάζεται προκειμένου να επανατοποθετηθεί στην γραμμή αυτή καραβάκι, είναι τέτοια, που θα χρειαστεί στην καλύτερη περίπτωση έναν μήνα, αν υποτεθεί πως ξεκινάει σήμερα. Χρειάζεται δηλαδή, όπως είπε ο κ Νεράντζης, σχετική γνωμάτευση από την δημοτική κοινότητα η οποία στη συνέχεια θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου μετά να βγει σε δημοπρασία και τέλος να γίνει η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Παράλληλα, χρειάζονται καθαρισμοί στο νησί τέτοιοι, που θα διαρκέσουν επίσης περίπου έναν μήνα, αφού έχουν πέσει δέντρα λόγω των κακοκαιριών του Χειμώνα ενώ χρειάζονται επισκευές και παρεμβάσεις στα κτίρια όπως είναι οι τουαλέτες, τα μαγειρεία, το ιατρείο πρώτων βοηθειών κ.α. Ας μη ξεχνάμε πως σε αυτά τα κτίρια δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις την τελευταία πενταετία.

Θα πρέπει στο μεσοδιάστημα να βρεθεί λύση αφενός για να μεταβαίνουν στο νησί εργάτες, μηχανικοί, υδραυλικοί κλπ ενώ παράλληλα, εάν ανοίξει το εστιατόριο στο Βίδο στις 15 του μηνός – όπως προβλέπεται, τότε θα πρέπει να υπάρχει και τρόπος μετάβασης προσωπικού και πελατών. Συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση, καθώς το λεγόμενο “καραβάκι του δήμου” δεν θα είναι στη θέση του σε 10 ημέρες.

 

Στις ερωτήσεις βεβαίως γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί ο δήμος δεν είναι έτοιμος, γιατί ενώ πέρυσι γνώριζαν όλες τις διαδικασίες και τα προβλήματα ανακοινώνανε  πως φέτος θα δουλέψουν όλα ρολόι τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει, ο κ. Νεράντζης απαντάει πως αν θα λειτουργήσουν τελικώς φέτος οι κατασκηνώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο που όλοι ξέρουμε, θα το γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα η οποία θεωρείται καθοριστικής σημασίας γι’ αυτό το ζήτημα. Απέδωσε επιπλέον, όλη αυτή την δυστοκία στον κακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Πιστεύει, τέλος, πως θα ξεπεραστεί αυτός ο συντονισμός, δήλωσε πως κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και θεωρεί πως θα ανταποκριθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Ωστόσο είναι διστακτικός για την κανονική φετινή λειτουργία των κατασκηνώσεων στο Βίδο, σε αντίθεση με τις κατασκηνώσεις των Γουβιών που θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως είπε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!