Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: 11/7 τα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μαρία Κάλλας στο Αχίλλειο (vid)

Η έκθεση «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» που διοργανώνεται στο Αχίλλειο αναμένεται να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της και να ανοίξει για το κοινό την Κυριακή, στις 11 Ιουλίου και ώρα 20:00.

Η έκθεση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η κα Μερόπη Υδραίου μίλησε για την μοναδική αυτή έκθεση και τον τρόπο που θα φωτίσει την προσωπικότητα της διεθνούς φήμης σοπράνο:

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, η δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρέστησαν η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, η περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου “Μαρία Κάλλας” Λ. Σκουρλή καθώς και ο διευθυντής του Αχιλλείου Mουσείου Τ. Διαβάτης.

Η κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου δήλωσε:

Τονίστηκε, ότι έκθεση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό της Κέρκυρας και των Επτανήσων στις 11, 12 και 13 Ιουλίου αλλά και ότι παραμένουν διαθέσιμες  προσκλήσεις  για την ημέρα των εγκαινίων για τους Επτανήσιους δημότες που θα τις ζητήσουν.

Η κα Λιάνα Σκουρλή παρέθεσε τα λόγια της μεγάλης καλλιτέχνη που έχουν εμπνεύσει και οδήγησαν στην πρωτοβουλία για την συντήρηση της μνήμης της:

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19.30 θα δοθεί διάλεξη από την κυρία Έλενα Ματθαιοπούλου,  Associated Editor στο Opera Now Magazine, με τίτλο «Μαρία Κάλλας η Ιερή Φλόγα».

Ο κ. Τάσος Διαβάτης μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας τους:

Τέλος, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, η έναρξη θα περιλαμβάνει εισαγωγικό μέρος λυρικού τραγουδιού από την διακεκριμένη μεσόφωνο Ρόζα Πουλημένου υπό την πιανιστική συνοδεία του βραβευμένου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris σε έργα του ιδίου, καθώς σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση θα ακουστεί η άρια “Αγάπης Όνειρο” που συνέθεσε αποκλειστικά προς τιμήν της παγκόσμιας Ιέριας της όπερας, Μαρία Κάλλας.
Τραγούδι: Ρόζα Πουλημένου
Σύνθεση Μουσικής: Zorzes Katris
Στίχοι-Λιμπρέτο: Τούλα Τόλια

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου αλλά και τις εκδηλώσεις που την περιβάλλουν μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!