Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Καιρός: Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με 23°C

Αρκετά καλός καιρός θα επικρατεί στη χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο και ειδικά το επόμενο 24ωρο, που θα θυμίζει Άνοιξη.

Γενικά, ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα του Νοεμβρίου, όπως και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή -ειδικά από άποψη θερμοκρασιών.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (2/12) ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 23 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής (3/12) οι βοριάδες θα φέρουν κρύο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ωστόσο από την Τρίτη θα το γυρίσει σε νοτιάδες που θα συνδυαστούν με βροχές.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους την Τετάρτη (5/12). Μάλιστα, θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά, όπου θα το γυρίσει ξανά σε βοριάδες, στα ορεινά θα πέσουν χιόνια.

ΕΜΥ: Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή το Σάββατο 2/12/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου:

-Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο.
-Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
-Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
-Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ.
-Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 21°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 22 με 23°C και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ.Τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!