Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Και παπάς και ζευγάς δε γίνεται! Η «δημιουργική» ασάφεια Αλεξάκη

Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις για τα δεδομένα της τοπικής επικαιρότητας, έχει λάβει η σχεδόν τελειωμένη συνεργασία της παράταξης Αλεξάκη με την πλειοψηφούσα, αυτή της Κράτσα. Και αυτό, όχι για την θεμιτή συνεργασία παρατάξεων αλλά για τον τρόπο με τον οποίο πάει να περάσει μια τέτοια συνεργασία η οποία φέρεται να είναι «φορεμένη» από τα υψηλά κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ (σ.σ. παράταξη στην οποία πρόσκεινται όσοι στήριξαν το συνδυασμό Αλεξάκη) βάσει των δηλώσεων του Π. Ποζίδη, εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας. Αγνοώντας έτσι, αφενός όλους όσοι στήριξαν τον συνδυασμό, αν και δεν εκλέχθηκαν, αφετέρου τα τοπικά όργανα του κόμματος, ακόμη και για το αν για κάποιους υφίστανται ή όχι, αγνοώντας τα πρόσωπα τα οποία στήριξαν Αλεξάκη, με τις θέσεις που είχε ανακοινώσει προεκλογικά και πάντως, όχι για όλα τα ζητήματα. Και δεν μιλάμε για άδεια από τα όργανα αλλά για ενημέρωση.
Ας δούμε το ζήτημα σε σημεία:
Η έλλειψη προγραμματικών θέσεων της κας. Κράτσα σε διάφορα καίρια ζητήματα των Ιονίων Νήσων αλλά και της παράταξης Αλεξάκη, προκαλούν αυτονόητα ερωτηματικά στην συνεργασία τους, όσον αφορά στο πλαίσιό της. Δηλαδή η συνεργασία σε ποια ζητήματα θα υπάρξει, και σε ποια σημεία ταυτίζονταν πριν από αυτήν, οι δυο παρατάξεις, που προεκλογικά έμοιαζαν η μέρα με τη νύχτα.
Και αυτό το αναφέρουμε καθώς Αλεξάκης και Ποζίδης δηλώνουν πως θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και θα συνεργαστούν σε ζητήματα που συμφωνούν. Και γιατί αυτό απαιτεί συμφωνημένη συνεργασία; Αυτό δεν γίνεται σε όλα τα συμβούλια της Ελλάδας με τους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους που έχουν την ευθύνη της ψήφου τους να το πράξουν;
Την ίδια ώρα, ο Νόμος είναι σαφής περί συνεργασιών με την παράταξη που συνεργάζεται να λογίζεται πια, ως η παράταξη της πλειοψηφίας.
Τουλάχιστον υποκριτική η στάση της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας περί συνεργασίας και ανεξαρτησίας. Ούτε προβλέπεται με αυτόν τον τρόπο, ούτε πείθει. Συνεπώς, τι έχει τάξει η κα, Κράτσα που δουλειά της είναι να συνεργαστεί αναζητώντας συμμάχους στο περιφερειακό συμβούλιο και δε λέει ο κ. Αλεξάκης; Ποια είναι εκείνη η θέση που για λογαριασμό της διαφαίνεται μια αλαζονική στάση απέναντι σε κόμμα, ψηφοφόρους και συνεργάτες;

Η απαξίωση των τοπικών κομματικών οργάνων

Το ηθικό μέρος, ως προς τον κ. Αλεξάκη, ο οποίος προεκλογικά συμμετείχε και υπολόγιζε στις αποφάσεις των τοπικών οργάνων, είτε αυτό λέγεται Νομαρχιακή ΚΙΝΑΛ είτε λέγεται Εκλογική Επιτροπή, είτε αλλιώς, στις οποίες μάλιστα παρενέβαινε ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως, μιλώντας με τους από πάνω, ανάγκαζε τα τοπικά όργανα να λάβουν αποφάσεις οι οποίες να βολεύουν (βλ. ψηφοδέλτιο εθνικών εκλογών), τώρα τα αγνοεί, καθώς έχουν αντίθετη άποψη και στάση με αυτά που ο κ. Αλεξάκης επιχειρεί , που φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και υποχρέωση να αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεών του βεβαίως – βεβαίως.
Ο κ. Αλεξάκης λοιπόν, δεν συγκαλεί την παράταξή του (και τους μη εκλεγμένους) για ενημέρωση και απόφαση, δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής που συγκλήθηκε γι αυτό το λόγο, αγνοεί την αντίθεη απόφασή της που εκφράστηκε και από τον βουλευτή του κόμματος Δ. Μπιαγκη, και δεν αναγνωρίζει τα τοπικά όργανα παρά μόνο τα κεντρικά.

Από την άλλη, ο κ. Ποζίδης, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των κεντρικών οργάνων και της Γεννηματά να ανακοινώνει κεντρική συμφωνία του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ για τις περιφέρειες, την οποία βεβαίως αγνοούμε όλοι, αλλά αφού έχει ενημερωθεί κάποιος περιφερειακός σύμβουλος, κάποιας περιφέρειας της Ελλάδας για κάποια συνεργασία, υφίσταται.
Από την άλλη, υπάρχει σύγχυση για στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα οποία κάπου ανήκουν αλλά δεν ξέρουν που. Γι αυτά τα στελέχη που μπορεί να μετέχουν στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ που έβγαλε και πρώτη σχετική ανακοίνωση, η απόφασή τους έχει ισχύ, αλλά η ίδια απόφαση των ίδιων προσώπων που συμμετέχουν στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ, δεν ισχύει γιατί έχει καταργηθεί.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί τελικώς να απαντήσει για το τι συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ; Και μην πείτε δεν μας αφορά, γιατί οι αποφάσεις του εκφρασμένες από την παράταξη Αλεξάκη, αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας στα Ιόνια Νησιά και στην Κέρκυρα.
Και τελικά, ο Νόμος είναι για να υπάρχει ή για να εφαρμόζεται; Είναι ψευδεπίγραφη η θέση περί διακριτού κ ανεξάρτητου πολιτικού φορέα ή συνονθύλευμα προσωπικών Φιλοδοξιών

Μας χρωστάτε
Και για την ουσία, τόσο η παράταξη Αλεξάκη, όσο και η παράταξη Κράτσα, μας χρωστούν ορισμένες θέσεις για τα κορυφαία ζητήματα του τόπου μας που προεκλογικά έμοιαζαν να είναι αντίθετες. Όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων. Επίσης προεκλογικά δεν ταυτίζονταν οι απόψεις των δυο αυτών παρατάξεων για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τα παραλίες, για το βιοτεχνικό πάρκο, για τα νταμάρια κ.α.
Δε μπορώ ωστόσο να πιστέψω, πως η παράταξη Αλεξάκη, που προεκλογικά εμφάνιζε μια καλή και αγωνιστική δυναμική, να εμφανίζεται μέσω του περιφερειακού συμβούλου κ. Ποζίδη, ως η «ουρά» του ιδεολογικού της αντιπάλου, με «φορεμένη» απόφαση Φώφης…
Για την ιστορία, να θυμίζουμε πως την επικείμενη αυτή συνεργασία έφερε στο φως ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!