Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Καλούδης: “Η  Κέρκυρα πλημμυρίζει ενώ η ΔΕΥΑΚ της παράταξης της κ. Υδραίου στα πρόθυρα χρεωκοπίας”

Ανακοίνωση σχετικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης του Κεντρικού Δήμου “Πρώτα η Κέρκυρα” Γιώργος Καλούδης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πόλη της Κέρκυρας και τα προάστιά της χθες πλημμύρισαν ΞΑΝΑ από συνήθη και αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα. Τα νερά μπήκαν μέσα σε μαγαζιά ακόμα και σε ψηλά σημεία, όπως η Νίκου Λευθεριώτη! Με έναν από τους αθλιότερους δρόμους της πόλης λες και είναι Ουκρανία. Οι δρόμοι δεν έχουν κυρτότητα από το κέντρο προς τα άκρα. Τα φρεάτια έπρεπε να είχαν καθαρισθεί από Μάη –Ιούνη ακόμα. Χείμαρροι και τάφροι δεν καθαρίστηκαν. Η πολυεθνική Goldman SachsIKOS έκλεισε ακόμα και το ποτάμι-χείμαρρο  στην εκβολή του στο πρώην Club Mediteranee. Κράτος εν κράτει , με τις πλάτες του κράτους της Νέας Δημοκρατίας μετέτρεψε τον άλλοτε πανίσχυρο Δήμο Κερκυραίων σε εξάρτημά της, σε θεληματατζή της: (Η προδοσία με την εκχώρηση των 70 χρυσοφόρων στρεμμάτων αιώνιας γής και χρήσης που δικαιούνταν ο κερκυραικός λαός στο πρ. ClubMed, Vidos Private Island χωρίς να γίνονται παιδικές κατασκηνώσεις, με φθηνιάρικες  χορηγίες εξαγορών και παράνομων ανοχών, σκάβει ανεξέλεγκτα τη θάλασσα κ.α. ).  Η  Δήμαρχος, κ. Υδραίου, είναι Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ που είναι αρμόδια για τον καθαρισμό των φρεατίων. Η ΔΕΥΑΚ έχει 3 αποφρακτικά μηχανήματα αλλά το 3ο και καλύτερο, το Mercedes, δεν έχει διορθωθεί εδώ και 6 μήνες. Ταυτόχρονα χιλιάδες ή πολλές εκατοντάδες οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους! Ζητήσαμε στοιχεία και δεν μας έδωσε. Συνιστούν κατάχρηση εξουσίας και πιθανόν και απιστία οι εκατοντάδες  δήθεν κατεπείγουσες συνεδριάσεις  και οι δια περιφοράς συνεδριάσεις δηλ απάντηση των συμβούλων με ένα ναι ή όχι μέσω διαδικτύου χωρίς ενημέρωση χωρίς διάλογο χωρίς συζήτηση. Σκότος βαθύ ελέω των τροποποιήσεων που ψήφισε η κυβέρνηση και έδωσε δικτατορικές υπερπλειοψηφίες σε Δημάρχους μειοψηφίας ενώ δεν δημοσιεύεται η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα νομοθετήματα αυτά. Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ισολογισμούς και προϋπολογισμούς από το 2011 μέχρι σήμερα άρα λειτουργεί παράνομα, αφού δεν έχει υποβληθεί ούτε στον νόμιμο έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για 11 χρόνια! Η Δήμαρχος και σύμπασα η παράταξή της με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κ.κ. Δημ. Μεταλληνό, Καλόγερο, Αργυρό Βας. κλπ  μαζί με τους δορυφόρους της αρνούνταν επί 3 χρόνια να γίνει μία διεξοδική και σωτήρια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν τήρησε την υπόσχεσή της να γίνει μία μακρά και ζωοφόρα συζήτηση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ  με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων, μολονότι επιτακτικά το είχαν ζητήσει τόσον ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρύσανθος Σαρλής  όσο και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμβουλος της παράταξής μας κ. Τηλέμαχος Βασιλάκης. Η ΔΕΥΑΚ, η άλλοτε κραταιά ΔΕΥΑΚ, έχει καταρρεύσει , βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής χρεωκοπίας.

Και των «οικιών ημών εμπιπραμένων αύτη και ούτοι άδουσι.»

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!