Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Καλούδης: Και με την ψήφο μας η μη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών σφαγείων

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» Γ. Καλούδης ενημερώνει ότι απορρίφθηκε και με τη ψήφο με τα επιχειρήματά της η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Σφαγείων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας .

Όπως ακόμα αναφέρει: Ψηφίσαμε επίσης:
-κατά της αύξησης της τιμής του νερού,
-κατά της έγκρισης του χριστουγεννιάτικου καρναβαλιού με την πανάσχημη πλαστικούρα πάνω και γύρω από το Giacomo,
-κατά της αναποτελεσματικής τουριστικής προβολής πριν λυθούν χρόνια και βασικά προβλήματα υποδομών της Κέρκυρας.

Τις θέσεις μας για να μην αυξηθεί η τιμή του νερού ανέπτυξε η δημοτική μας σύμβουλός κ. Άντζυ Καρδακάρη η οποία μεταξύ άλλων είπε:

« Η Δημοτική αρχή έδειξε αναλγησία ζητώντας την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εγκρίνουν την πληρωμή “περιβαλλοντικού τέλους” από την ΔΕΥΑΚ, λέγοντάς μας μάλιστα ότι τα χρήματα είναι λίγα και δεν θα χρεωθούν στους καταναλωτές διότι θα τα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ…λες και έχει κι άλλα έσοδα πέραν από τους λογαριασμούς..
Σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι η ΔΕΥΑΚ δεν καταφέρνει ούτε τα επείγοντα, απαραίτητα και αναγκαία έργα να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει με ίδιους πόρους και μέσα…μάς είπαν κι ότι το νερό που μας παρέχεται είναι πόσιμο… λες και ζουν σε άλλον τόπο (ή χρόνο..).
Ας ανοίξουν πρώτα τα μάτια στην πραγματικότητα που αναγκάζει τους συνδημότες μας να καταναλώνουν εμφιαλωμένο και μάς υποχρεώνει ως Δήμο να φορτωνόμαστε με τη διαχείριση των αμέτρητων κατ’ έτος πλαστικών σκουπιδιών που λόγω της κακής ποιότητος του νερού στη βρύση μας πνίγουν το νησί μας και ξανασυζητάμε αργότερα για περιβαλλοντικά τέλη.»

Ο Επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ Γιώργος Καλούδης και η δημοτική σύμβουλος Άντζυ Καρδακάρη ήταν οι μοναδικοί στο Δημοτικό Συμβούλιο που άσκησαν κριτική στην αδιαφάνεια με την οποίαν κινείται η ομάδα των ΑντιΔημάρχων που κυβερνά τον Δήμο μας και αποφασίζουν αμέτρητες απ’ ευθείας αναθέσεις μέσω των οποίων εκτελούν προμήθειες με το Δημοτικό χρήμα. Με τις τροπολογίες της κυβέρνησης το κέντρο βάρος του Δήμου απομακρύνθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και μεταφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή η οποία δεν συνεδριάζει ούτε με τηλεδιάσκεψη αλλά συνεδριάζει μόνιμα δια περιφοράς ! .
Η συγκυβέρνηση Υδραίου-Νεράντζη υπέστη μεγάλη ήττα για το θέμα των Δημοτικών Σφαγείων, αφού, με τα δικά μας επιχειρήματα, και με τη συμβολή και των δικών μας ψήφων απορρίφθηκε η εισήγηση Τόμπρου για ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Σφαγείων.

Η δημοτική εξουσία εισήλθε στην άνοιξη του 2021 χωρίς κανάλι youtube… σε μια εποχή που κορίτσια του γυμνασίου έχουν δικό τους κανάλι youtube…

-Για τα χρήματα για τη τουριστική προβολή τονίσαμε ότι αφού δεν υπάρχει διαφάνεια, αφού δεν παρουσιάζονται σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορίες, δεδομένα και αποτελέσματα και ειδικότερα τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία δαπάνης και κατανομής τους σε συσχετισμό με το αποτέλεσμα που έχουν οι προαναφερθείσες οικονομικές δαπάνες μας ανάγκασαν και ψηφίσαμε αρνητικά, πολύ περισσότερο που οι δρόμοι είναι άθλιοι γεμάτοι λάκκους ή λακκούβες, χωρίς διαγραμμίσεις, χωρίς φωτισμό, χωρίς διαβάσεις, χωρίς προσπάθεια για καθημερινή σύνδεση Ιταλία-Κέρκυρας, χωρίς πόσιμο νερό αφού πέραν ημών των ιθαγενών και οι τουρίστες πρέπει να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά της Ηπείρου !

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!