Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Καλούδης: “Υδραίου-Νεράντζης επέβαλαν συνεδριάσεις της Οικονομικής δια περιφοράς”

«Πυρά» από το Γ. Καλούδη κατά της δημοτικής αρχής καθώς,όπως υποστηρίζει, η πλειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο Νεράντζη,  «επέβαλε τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δια περιφοράς».

Η ανακοίνωση

Με πρόσχημα τη πανδημία του covid-19 το σύνολο της δημοτικής εξουσίας δηλ οι συνδυασμοί της κ. Υδραίου και του Νεράντζη επέβαλαν τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δια περιφοράς, ενώ έπρεπε να διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη. Δια περιφοράς σημαίνει ότι  ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ  τα εξής  δικαιώματά μας:

1) Να υποβάλλουμε ερωτήσεις,

2)Να θέτουμε θέματα προς ψήφιση,

3 )Να υποβάλλουμε αντιπροτάσεις,

4) Να ζητάμε την απόσυρση ή την αναβολή θεμάτων όταν δεν είναι ώριμα ή χρειάζονται εξηγήσεις ή διερεύνηση,

5)Να θέτουμε θέματα προς ψήφιση.

Με δυό λόγια στη «δια περιφοράς συνεδρίαση» καλούμαστε  μόνιμα  να “ψηφίσουμε”  με ένα EMAIL  ή ναί ή όχι ή αποχή στα θέματα  ως τα εισάγουν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας .

Με μία φράση: Κατάργησαν όλα τα δικαιώματά μας.

Σήμερα κάλεσαν οι συγκυβερνώσες παρατάξεις Υδραίου – Νεράντζη δια περιφοράς «συνεδρίαση’ της Οικονομικής Επιτροπής με …. 19 θέματα να ψηφίσουμε  για 29η συνεχόμενη “συνεδρίαση”  με ένα   email   !

Εμείς είχαμε δηλώσει δημόσια ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις παρωδίας. Και δεν συμμετείχαμε για να μην τις νομιμοποιήσουμε πολιτικά και νομικά. Το μέγεθος της αντιδημοκρατικής αυτής εκτροπής μπορεί να γίνει αντιληπτό όταν σας θέσουμε υπόψη το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαίρεσε πλήθος αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου και τις μετέφερε στην Οικονομική Επιτροπή, για τη σύνθεση της οποίας έδωσε το 70% των μελών της να ανήκουν στη παράταξη της Δημάρχου (ισχύει για όλη τη χώρα).

 

  Η δια περιφοράς συνεδρίαση επιτρέπεται νομικά και πολιτικά μόνον όταν συμφωνούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και μόνον όταν υπάρχει ένα θέμα συμφωνημένο τηλεφωνικά από τα πριν, ή  τυπικό και υπάρχουν εξαιρετικά κατεπείγοντες λόγοι.

Η εξαίρεση έγινε κανόνας.

 

Ζούμε μία δικτατορική περίοδο με αδιαφάνεια στα οικονομικά.

Όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να έλθουν για έλεγχο και πολιτική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ

Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!