Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Καμένη γη στη Βόρεια Κέρκυρα – Πoια τα ενεργά μέτωπα (14:50) (video)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς στην βόρεια Κέρκυρα, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε περιουσίες στο νησί, καταστρέφοντας παράλληλα δασική έκταση.

Αυτήν την στιγμή στην Κέρκυρα η φωτιά καίει στον Άγιο Μαρτίνο, σε δύσβατα σημεία  και πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες. Πριν λίγο έφτασαν στην Κέρκυρα 50 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Βουλγαρία για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες . Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας, καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους.

Το πέρασμα της φωτιάς ήταν σαρωτικό, ενώ ακόμα εξακολουθεί να καίει.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!