Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλουν την μετακίνηση του προέδρου της ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας στη Βέροια

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση για μετακίνηση του προέδρου της ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας γιατρού Μ. Αντωνάκη στο νοσοκομείο Βέροιας.
Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
Την Παρασκευή 18/12/2020 στάλθηκε σχετικό έγγραφο στις Διοικήσεις για μετακίνησεις 6 ιατρών από τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στα Νοσοκομεία Βέροιας και Κοζάνης για την κάλυψη της πανδημίας !! Με το πρόσχημα της πανδημίας αντί να προβαίνει σε προσλήψεις ιατρών στα Νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα στέλνονται εντολές μετακινήσεων !!!
Οι πρακτικές του Υπουργείου είναι για το Νοσηλευτικό προσωπικό να προβαίνει σε εθελοντικές μετακινήσεις και τώρα με τους Ιατρούς στέλνει εντολές επίδοσης !!! Προφανώς αυτή είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και οι αποφάσεις του <<ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ >> !!!
Καταγγέλλουμε την απόφαση και τον τρόπο που πάρθηκε του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για την μετακίνηση του Προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ και μέλος του προεδρείου μας κο Αντωνάκη να παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο της Βέροιας την Δευτέρα 21/12/2020 .
Ο τρόπος της ενημέρωσης που του έγινε μετά από την εξαντλητική του εφημερία όπου τον έψαχναν εναγωνίως στο προσωπικό του τηλέφωνο λες και δεν είχε δικαίωμα να ξεκουραστεί !!!!
Επίσης οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι ο Διοκητής της 6η ΥΠΕ έδωσε εντολή αν δεν βρεθεί στο τηλέφωνο να σταλεί περιπολικό της αστυνομίας στο σπίτι του !!!!Και λέμε ότι είναι πληροφορίες !! ΕΚΕΙ λοιπόν θα φτάσουμε μετά το τέλος κάθε εφημερίας να δίδονται εντολές από τον Διοκητή της ΥΠΕ και να στέλνετε το περιπολικό για να επιδοθεί <<το φύλλο πορείας >> όπως στο στρατό ;
Αν πράγματι συμβαίνει αυτό αλήθεια πρόκειται για πρωτότυπες εντολές !!!
Είναι απορίας άξιο ενώ είμαστε το μοναδικό Νοσοκομείο στα νησιά μας Κέρκυρα- Παξοί -Ερρείκουσα – Οθωνοί – Μαθράκι , ενώ η στελέχωση του προσωπικού βάση των οργανικών του θέσεων αγγίζει το 44% περίπου , ενώ η πρόσφατη πρόσληψη του συγκεκριμένου ιατρού έγινε για την κάλυψη εφημερίων των Επειγόντων και της Πνευμονολογικής κλινικής , ενώ αυτή τη στιγμή η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί , έρχεται η κατεπείγουσα μετακίνηση του Πνευμονολογου ιατρού κου Αντωνάκη !!!! Επίσης πρόσφατα έγινε πρόσληψη ιδιώτη Πνευμονολόγου για την κάλυψη των αναγκών της Πνευμονολογικής και της κλινικής ειδικών λοιμώξεων .
Η επιβράβευση του αρμόδιου Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ συνεχίζεται με μετακινήσεις εκτός από τα χειροκροτήματα και τα αισθήματα συμπάθειας !!!!
Πώς λοιπόν θα λειτουργήσουν οι κλινικές της Πνευμονολογικής , κλινική των λοιμώξεων , της Παθολογικής και καθώς επίσης και τα Επείγοντα εν μέσω πανδημίας και εξάρσεων της γρίπης ;
Πως αλήθεια γίνονται οι επιλογές μετακίνησης των ιατρών ; Με ποια διαδικασία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας γνώριζε και έκανε την επιλογή των ονομάτων των 6 ιατρών που στέλνονται από το Νοσοκομείο μας και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος ;
Αλήθεια η επιλογή του κου Αντωνάκη ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ αλλά και μέλος του προεδρείου του Σωματείου να θεωρήσουμε ότι δεν έχει στοιχεία συνδικαλιστικής δίωξης ;;
Είναι δυνατόν να στέλνονται έγγραφα και να μην το γνωρίζει η Διοίκηση ;
Αν πράματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας δεν γνώριζε και βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και είναι αντίθετος με αυτή την μετακίνηση οφείλει δημόσια να εκφράσει την άποψη του !!!Οφείλει να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες ώστε άμεσα να ανακληθεί αυτή η απόφαση της μετακίνησης σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος !!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

– Την άμεση ανάκληση της απόφασης της μετακίνησης του Γενικού Γραμματέα του
Υπουργείου Υγείας
– Την απόρριψη της απόφασης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κο Ρουμπάτη
– Την άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών όλων των κενών οργανικών θέσεων
– Την ένταξη μας στα ΒΑΕ καθώς και την χορήγηση Χριστουγεννιάτικου δώρου σε
όλους τους Υγειονομικούς

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!