Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες για “θεσμικό ατόπημα” Καλούδη στον Ιατρικό Κέρκυρας

Για “θεσμικό ατόπημα” καταγγέλλουν τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΙΣΚ Δ.Καλούδη η ΕΓΕΣΥΚ και πέντε μέλη του ΙΣΚ  αναφορικά με τις διαδικασίες συγκρότησης & εκλογής νέου προεδρείου στον Ιατρικό Κέρκυρας.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις:

Η ΕΓΕΣΥΚ

Κάλεσαν ΔΣ για σύσταση μέσα σε 24 ώρες.

Αρνήθηκαν να αναβάλλουν τη συνεδρίαση να παραβρίσκονται όλα τα μέλη, παρόλο που είχαν διασφαλίσει όπως φάνηκε την πλειοψηφία.Κάτσανε 6 άτομα σε ένα τραπέζι και μοίρασαν τις θέσεις μόνοι τους (ακόμα και αναπληρωτή γραμματέα θέση δημιούργησαν να μη μείνει κανένας παραπονούμενος).
 
Έβαλαν ακόμα και υπεύθυνο Τουριστικής Ιατρικής 
Και όπως ήταν αναμενόμενο το Νοσοκομείο το οποίο είναι και το φλέγον ζήτημα ΤΙΠΟΤΑ. 
 
Με μεγάλη απογοήτευση βλέπουμε να συνεχίζεται η κατρακυλά του απερχομενου προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου, το οποιο ακολουθεί τακτικές “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, αδιαφορώντας για τον διάλογο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να προτείνουν στον συνάδελφο να παραβρεθεί για μισή ώρα τη στιγμή που είχε εφημερία. 
 
Αλήθεια γιατί τόσο πρεμούρα να γίνει σήμερα; 1-2 ημέρες να περιμένατε ούτως ώστε να υπήρχε απαρτία και δε θα ήσασταν έκθετοι.
Ντροπή.
 
 
Η καταγγελία μελών ΔΣ ΙΣΚ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΙΣΚ και ο έχων τη θεσμική αρμοδιότητα ως πρώτος εκλεγείς από το ψηφοδέλτιο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους όφειλε σύμφωνα με το οικείο θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα το άρθρο 308 του ν. 4512/18 , εντός προθεσμίας οκτώ (8) ημερολογιακών ημερών από την επικύρωση των αρχαιρεσιών σύμφωνα με την παρ. 15 του άρθρου 306 , η οποία έλαβε χώρα στις 7/11/2022.

Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο του νόμου η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ απαιτεί την παρουσία όλων των εκλεγμένων μελών του νέου ΔΣ , τα οποία μέλη με μυστική ψηφοφορία εκλέγουν το νέο προεδρείο. Μάλιστα αναφέρει ρητά ότι η εκλογή γίνεται με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΔΣ στις δύο πρώτες συνεδριάσεις και εάν δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία τότε σε τρίτη συνεδρίαση υπάρχει εφαρμογή του άρθρου 282 που προβλέπει ότι μπορεί το προεδρείο να εκλεγεί ανά θέση με σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο πλειονοψηφησάντων υποψηφίων.

Στο σχετικό άρθρο περί συγκρότησης δεν χωρεί καμία διασταλτική ερμηνεία περί αναλογικής εφαρμογής του άρθρου 310 με τη διαπίστωση απαρτίας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας κάποιων μελών του ΔΣ ούτε μπορεί να γίνει επίκληση άλλης προθεσμίας πλην αυτής που ορίζει το ίδιο το άρθρο του νόμου.

Παρά το ρητό θεσμικό πλαίσιο και τις προβλέψεις του νόμου ο πλειοψηφών σύμβουλος και απερχόμενος Πρόεδρος του ΙΣΚ , απέστειλε σχετική πρόσκληση για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ με προθεσμία προ 24 ωρών, προθεσμία η οποία δεν προκύπτει από τις σχετικές προβλέψεις του ανωτέρω άρθρου του νόμου, και μάλιστα σε ώρα που γνωρίζει πολύ καλά ότι εκλεγμένοι συνάδελφοι λόγω ωραρίου τους στο ΕΣΥ είναι αδύνατο να παρασταθούν.

Υπήρξε από μέλη του νέου ΔΣ έγγραφη αίτηση για αναβολή της συνεδρίασης για τη συγκρότηση λόγω αδυναμίας παραστάσεως την συγκεκριμένη ημέρα, με σχετική επίκληση της υποχρέωσης για τήρηση των προβλέψεων του νόμου. Παρόλα ταύτα ο πλειοψηφών σύμβουλος εμμένοντας στη θεσμική εκτροπή προχώρησε στην αμφισβητούμενης νομιμότητας συνεδρίαση, σήμερα για την εκλογή Προεδρείου παρά και την καταγγελία της διαδικασίας από μέλος του ΔΣ κατά τη σχετική συνεδρίαση.

Τι φοβάται η πλειοψηφούσα παράταξη και ο επικεφαλής της;

Γ ιατί για ακόμη μια φορά δεν θέλουν να τηρηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο;

Γ ιατί νιώθουν παντοδύναμοι στην παραβίαση του νόμου και συνεχίζουν μια σαφώς εξωθεσμική διαδικασία παρά τις επισημάνσεις ότι παραβιάζουν το θεσμικό πλαίσιο;

Γ ιατί απαξιώνεται με τέτοιον τρόπο ο θεσμός των αρχαιρεσιών στον Ιατρικό Σύλλογο;

Έχουν κατανοήσει οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη θεσμική εκτροπή σύστασης σώματος του Ι.Σ.Κέρκυρας (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) ότι έτσι θέτουν σε κίνδυνο προσβολής τις όποιες μελλοντικές αποφάσεις του συλλόγου;

Γ ιατί κάποιοι θεωρούν τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας «μαγαζί» τους απαξιώνοντας την ψήφο των συναδέλφων που εξέλεξαν τα μέλη που καταγγέλλουν τη θεσμική εκτροπή;

Η ανεξάρτητη υποψήφιος η οποία και έδωσε την πλειοψηφία στο νέο Προεδρείο έχει κατανοήσει τη θεσμική εκτροπή στην οποία πήρε μέρος;

Γ ιατί στην σχετική συνεδρίαση δεν παρίστατο ο νομικός Σύμβουλος του ΙΣΚ αλλά άλλος ιδιώτης δικηγόρος, χωρίς να απαντηθούν οι καταγγελίες περί θεσμικής εκτροπής;

Μετά την ολοκλήρωση της αμφισβητούμενης νομιμότητας διαδικασίας συγκρότησης του ΔΣ του ΙΣΚ, εκδόθηκε και σχετικό δελτίο τύπου που επιβεβαιώνει χωρίς καμία αιδώ τη θεσμική αυτή εκτροπή.

Καταγγέλλουμε την αμφισβητούμενης νομιμότητας διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ του ΙΣΚ και την εκλογή του νέου Προεδρείου χωρίς τη συμμετοχή εκλεγμένων μελών στο ΔΣ από τις πρόσφατες εκλογές και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας από την ανωτέρω αιτία θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ΙΣΚ.

Τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΙΣΚ Αργίτης Πέτρος Γ αλάνης Σπυρίδων Δουμαράπης Ευγένιος Μάστορας Σπυρίδων Μηλιός Γεώργιος

 

*φωτο αρχείου

 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!