Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας σχεδόν όλα τα δρομολόγια μαθητών (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αν και η τροπολογία που αφορά στην παράταση των μαθητικών δρομολογίων με αναδρομική ισχύ από τις 30 Ιουνίου, κατατέθηκε σήμερα στη βουλή, όπως ενημέρωσε σχετικά ο βουλευτής Στ. Γκίκας, εκπρόσωποι των διοικήσεων συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του δήμου Βόρειας Κέρκυρας αλλά και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας, μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ), συναντήθηκαν με τους αντιπεριφερειάρχες Ζορμπά και Ανδριώτη προκειμένου να βάλουν το θέμα επί τάπητος. Παρών, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλος, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του σε σχέση με το πρόβλημα των μαθητικών δρομολογίων, καθώς όπως είπε, αφενός δεν έφερε την ευθύνη, αφετέρου έκανε λόγο για μια εκπαιδευτική χρονιά μακράν καλύτερη συγκρινόμενη με τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εκπρόσωποι Γονέων, Δασκάλων, καθηγητών

Με τους αντιπεριφερειάρχες Κ. Ζορμπά και Μ. Ανδριώτη συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης , διοικήσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Κεντρικού Δήμου, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μαθητικά δρομολόγια που στο τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου δεν εκτελούνται και να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ζήτησαν εξηγήσεις για τον τρόπο χειρισμού του θέματος εκ μέρους της περιφερειακής αρχής που έχει την ευθύνη αλλά και να απαιτήσουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα. Να θυμίσουμε ότι προηγήθηκε συνάντηση των δυο αντιπεριφερειαρχών με τους ΣΥλλόγους Γονέων και κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας 

Σύλλογοι Γονέων Βορρά και Κέντρου

Αναλυτική ενημέρωση έγινε αφενός από την κ. Πρωτοψάλτη, εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων της Βόρειας Κέρκυρας, όπου δήλωσε πως το πρόβλημα των μαθητικών δρομολογίων αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Δήλωσε πως εκείνο που την ενδιαφέρει, είναι αφενός να λυθεί το ζήτημα άμεσα, αφετέρου να μην βρεθούν εκ νέου προ εκπλήξεως στο τέλος του χρόνου που λήγει η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων με τους λεωφορειούχους και να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία των συμβάσεων από πλευράς της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τρίαντος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Κεντρικού Δήμου, δήλωσε τα εξής: «Έγινε η παρέμβαση σήμερα, η Ένωση Γονέων αλλά και γονείς, ήταν μαζί μας όπου εκφράσαμε την αγανάκτηση μας. Δε πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Βρισκόμαστε στο 50% και θα φτάσει στο 70% της εκτέλεσης των δρομολογίων την προσεχή Παρασκευή ενώ αναμένεται ίσως το 100% την επόμενη εβδομάδα. Θα τους ενοχλούμε έως και ο τελευταίος μαθητής να πάει κανονικά στο σχολείο του και να έχουν ίσες ευκαιρίες όλα τα παιδιά».

 

Με ισχύ τριετίας ο διαγωνισμός για τις μαθητικές μεταφορές

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Παιδείας Μελίτα Ανδριώτη, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξήγησε ότι υπήρξε αυτή η καθυστέρηση φέτος με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς είναι η πρώτη φορά που την σχετική της ΚΥΑ δε προβλεπόταν η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, όπως συνέβαινε πάντα. Συνεπώς, με εργασία της ίδιας και του κ. Ζορμπά, όπως είπε, δύλεψαν προκειμένου να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία από τη Βουλή.

«Ήταν κάτι που δεν ήταν στο χέρι μας καθώς για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια αποφάσισε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε παρατάσεις για το κενό που θα προέκυπτε έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαγωνισμών. Με μεγάλη δική μας παρέμβαση σήμερα(σ.σ. χθες)  ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία με τους μεταφορείς για τις παρατάσεις. Ο προγραμματισμός της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων είναι στο 70% να ολοκληρωθούν αλλά έως την επόμενη παρασκευή θα εκτελεστούν και τα υπόλοιπα δρομολόγια με ελάχιστες εξαιρέσεις που είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η ιστορία της μεταφοράς των μαθητών είναι μια αλυσίδα.. κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Η διαδικασία του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενημέρωσε και θα έχει ισχύ για τρία χρόνια, ου σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει το ίδιο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!