Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Απόψε οι λαμπατίνες στο συντριβάνι στην Κάτω Πλατεία

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Π.Ε, Κέρκυρας αναβιώνει το έθιμο των λαμπατίνων την παραμονή του Άη Γιάννη του Λαμπατάρη ή Ριγανά ή Κλήδωνα, μία από τις πιο μεγάλες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικής παράδοσης.

Στις 23 Ιουνίου στην Κέρκυρα μόλις βραδιάσει, ανάβουν φωτιές πάνω από τις οποίες καίνε τα μαγιάτικα στεφάνια. Πάνω από τις φωτιές πηδάνε αγόρια και κορίτσια, μικροί και μεγάλοι. Παλιότερα σε πολλά χωριά του νησιού, μαζί με τα στεφάνια, έκαιγαν ρίγανη, ξερά φύλα ελιάς, ξερόχορτα που δεν είχαν γίνει σανός για τα ζώα. Μέσα από την δύναμη της φωτιάς, έρχεται η κάθαρση στους ανθρώπους καθώς, τώρα που αρχίζει να μικραίνει η μέρα, αφήνουν πίσω τους κάθε τι κακό, ελπίζοντας σε μία καλύτερη νέα αρχή. Συμβολικά, οι φωτιές που ανάβουν είναι τρεις, στη σειρά, τις οποίες πρέπει να πηδήσουν τρεις φορές. Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στο συντριβάνι στην Κάτω Πλατεία. Ώρα έναρξης 20:30

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!