Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αυτοψία στα υποψήφια κτίρια για τη στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Νότο

Έληξε τη Δευτέρα η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της νότιας Κέρκυρας που είχε απευθύνει ο Δήμος. Στο χρονικό περιθώριο αυτό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τρεις ιδιοκτήτες ακινήτων στις Δημοτικές Ενότητες Λευκιμμαίων, Μελιτιαίων και Κορισσίων.

Στο μεταξύ την σήμερα,  Τρίτη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μιάρη, μηχανικό του δήμου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας Ν. Αυλωνίτη και άλλα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας προχώρησαν σε αυτοψία στα εν λόγω κτίρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 

Οι προϋποθέσεις

Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την  άμεση μεταστέγαση του κλιμακίου είναι να διαθέτει χώρους φιλοξενίας τουλάχιστον για 6 ατόμων,  χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους, νόμιμη οικοδομική άδεια, σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού και συντηρημένη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση.

Επίσης θα πρέπει να διαθέτει διαμορφωμένο και περιφραγμένο εξωτερικό χώρο κατάλληλο για τη στάθμευση 6 οχημάτων της υπηρεσίας. Το μίσθωμα ανέρχεται στα 850 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση που διαθέτουν τις προδιαγραφές πάνω από δυο κτίρια θα επιλεγεί  εκείνο που βρίσκεται στην Δ.Ε. Κορισσίων που αποτελεί γεωγραφικά το κέντρο του δήμου.

Να θυμίσουμε ότι με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος το Νοέμβριο είχε ανασταλεί η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Αργυράδες λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου.

 
 

 

 

*Πηγή: ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!