Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Βιωματική προσέγγιση των αρχαίων ελληνικών στη Β´ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;»  έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος 22 μαθητές της Β΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας με τους καθηγητές Γεράσιμο Πολυμέρη (πρ. Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής) και Σταματέλλα Κούδα (Φιλόλογο) συμμετείχαν σε Θεατρικά Εργαστήρια του Δικτύου με την υποστήριξη της τοπικής συντονίστριας Μαρίας Διβανέ (εκπαιδευτικό) και πρότειναν μια βιωματική προσέγγιση για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Β΄ τάξης του Λυκείου με τίτλο “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” σ’ Ανατολή και Δύση, η οποία είχε ως στόχο την καλύτερη κατανόηση της τραγωδίας του Σοφοκλή μέσα από θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις και τη μεταφορά των νοημάτων στη σημερινή εποχή.

Στο 10λεπτο βίντεο μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη δράσεις που συνδυάζουν το αρχαίο κείμενο της τραγωδίας του Σοφοκλή με αναφορές σε αντίστοιχες σύγχρονες καταστάσεις στην Ανατολή και τη Δύση!

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!