Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Διαμαρτυρία Ομάδων Γυναικών στο Μαράσλειο την Ημέρα της Γυναίκας για τον «Ξενώνα»

Για την άμεση επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Κέρκυρα, θα διαμαρτυρηθούν οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ στις 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, στις 11:00 στο Μαράσλειο

Η ανακοίνωση

Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία: – της εκμετάλλευσης του πολέμου της εμπορευματοποίησης της ζωής μας που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι

Η φετινή 8η Μάρτη μας βρίσκει συγκλονισμένες από τον άδικο και αδικαιολόγητο χαμό τόσων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων παιδιών στα Τέμπη. Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα. Γι’ αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας:

Δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Απαιτούμε μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έλεγχος με ευθύνη του κράτους.

Άμεση επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Κέρκυρα, με μόνιμο προσωπικό και πλήρη στελέχωση.

Χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, δομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη δημιουργία και λειτουργία  κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Κανένα παιδί να μην κάνει μάθημα σε κοντέινερ ή ακατάλληλο σχολείο! Άμεση χρηματοδότηση για ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων με όλες τις αναγκαίες υποδομές (κλειστά γυμναστήρια, εργαστήρια φυσικών επιστημών, εστιατόριο, αποδυτήρια, αίθουσες εκδηλώσεων κτλ.)

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας.

Υπογραφή συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις “ελαστικές” εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Οικονομική και ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Να καταργηθεί η προϋπόθεση συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

Επίδομα άδειας μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του κατώτατου μισθού, με ευθύνη του κράτους. Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές αυτή την περίοδο.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.

Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και όλες. Καμία εργαζόμενη και πρακτικάρια φοιτήτρια να μην είναι ανασφάλιστη.

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων με γυναικολόγους, παιδίατρους και εργαστήρια.

Δημόσιες και δωρεάν δομές συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, οικονομική, κοινωνική στήριξη των διαζευγμένων γονιών, ιδιαίτερα των μονογονεϊκών οικογενειών.

Προάσπιση της μονάδας απεξάρτησης «Διάπλους» που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥ στο νησί μας.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. 

Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας. 

Με κρατική ευθύνη η παιδική μέριμνα, χωρίς εμπλοκή ΜΗΚΥΟ και ιδιωτών. 

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο. Τα πολεμικά σφαγεία και ο πυρηνικός όλεθρος απειλούν τις οικογένειές μας. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

 

Έλα μαζί μας κι εσύ εργαζόμενη, άνεργη, φοιτήτρια, αυτοαπασχολούμενη, συνταξιούχε, νέα μητέρα, μετανάστρια και πρόσφυγα. Έλα μαζί μας να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα ανδρών και γυναικών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Έλα να παλέψουμε για όλα αυτά που χρειαζόμαστε και μπορεί η εξέλιξη της κοινωνίας να μας παρέχει, αλλά μας τα στερούν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, οι κυβερνήσεις τους και οι ιμπεριαλιστικοί τους οργανισμοί, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το ΝΑΤΟ.

Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη και θάρρος ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες. Δίνουμε το χέρι στις σεισμόπληκτες στην Τουρκία, στις γυναίκες που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές, στις πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται. Αντλούμε αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών. Γι’ αυτό τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη, δυναμώνοντας την πάλη μας για την χειραφέτηση και την ισοτιμία μας, ενάντια στην βία των εκμεταλλευτών μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!