Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Δράση των ομίλων δημιουργικότητας και καινοτομίας του Πειραματικού Σχολείου

Στο 4ο Πειραματικό σχολείο λειτουργούν όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας, για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών. Στο 4ο Πειραματικό σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο  λειτούργησαν φέτος δέκα όμιλοι με διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο των ομίλων «Αστροσχολείο» και «Μικρός Πυθαγόρας» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μια σημαντική βιωματική δράση, σε συνεργασία με την Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας, με θέμα «μαθαίνω το τηλεσκόπιο ένα αστρονομικό όργανο παρατήρησης».

Στη δράση συμμετείχαν: ο κ. Χάρης Γουναρόπουλος, γραμματέας της Αστρονομικής εταιρείας Κέρκυρας και ο κ. Βασίλης Διονυσοπουλος, από την ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων-αστροφωτογράφων.

Τα παιδιά, που βίωσαν μια συγκλονιστική εμπειρία, γνώρισαν δύο τύπους τηλεσκοπίων και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν δύο αντικείμενα «στόχους». Έμαθαν τη λειτουργία και τα μέρη ενός τηλεσκοπίου και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες και να αποκτήσουν μοναδικές γνώσις και εμπειρίες.

Η υποστήριξη της Αστρονομικής εταιρείας Κέρκυρας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε καθοριστική σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιά και είναι πραγματικά αξιέπαινη.

Οι δασκάλες Ιωάννα Κωντσιλίδου και Κατερίνα Κόγια, αλλά και όλο το σχολείο ευχαριστούν θερμά την Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας για την υποστήριξή της.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Παναγιώτης Ποζίδης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!