Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Δυο χρόνια από την δωρεά οργάνων του τότε 19χρονου Χρήστου – Ακολούθησαν ακόμη δυο

ΚΕΡΚΥΡΑ – Στο πένθος βυθίστηκε τουλάχιστον ολόκληρη η Κέρκυρα, όταν πριν δυο χρόνια, συγκλόνισε η είδηση του διπλού θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος στις Αλυκές Ποταμού στον κόμβο Αγίας Αικατερίνης με θύματα δυο νέα παιδιά. Ο 18χρονος συνεπιβάτης βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ ο 19χρονος Χρήστος νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Ήταν 1η Νοεμβρίου 2019 όταν για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ο 19χρονος τότε Χρήστος πολύ σοβαρά τραυματισμένος, έδωσε ζωή σε συνανθρώπους του, δωρίζοντας τα όργανά του. Μια σπουδαία και ταυτόχρονα γενναία απόφαση των γονιών του. Το μεγαλείο ψυχής της οικογένειάς του να αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του παιδιού τους, αφού οι ελπίδες για ζωή του Χρήστου ήταν μηδαμινές.

Εκ τοτε, ακολούθησαν ακόμη δυο δωρεές οργάνων. Λίγους μήνες αργότερα, 30 Γενάρη 2018, ο 51χρονος Κερκυραίος υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με την κατάσταση της υγείας του να είναι μη αναστρέψιμη. Η σύζυγος του και τα δυο του παιδιά αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή δωρίζοντας τα όργανα του συζύγου και πατέρα.

Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και έγινε ξημερώματα.

Τέλος, η πρόσφατη δωρεά οργάνων του 29χρονου νέου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Μεσογγή. Η οικογένεια του νέου αυτού ανθρώπου, αποφάσισε βνα χαρίσει ζωή, αφού δεν μπορούσε να σώσει τον δικό της άνθρωπο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!