Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Εγκαταλελειμμένο το Μαντούκι – Τι θα κάνει η παράταξη Καλούδη εφόσον εκλεγεί δημοτική αρχή

Τις προτεραιότητες ως προς το Μαντούκι, τα πρώην δημοτικά σφαγεία, το ερείπιο της ΑΕΒΕΚ κ.α. θέτει με σχετική του ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” Γ. Καλούδης, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, όπως αναφέρει.

 

Η ανακοίνωση

Μαντούκι. Το όμορφο με παραδοσιακή κερκυραική αρχιτεκτονική βόρειο προάστειο της Πόλης μας. Εγκαταλελειμμένο από τη κομματική νεοδημοκρατική δημοτική αρχή της κ. Υδραίου. Και αυτό. Έξω ακριβώς από το Λιμάνι αλλά αποκομμένο πλήρως από το Λιμάνι. Χωρίς κανένα όφελος από τον τουρισμό. Ούτε μία πινακίδα μέσα στο Λιμάνι που να δηλώνει ότι σε λίγα μέτρα υπάρχει το όμορφο Μαντούκι. Οι Μαντουκιώτες για 8 μήνες το χρόνο βλέπουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζερόπλοια να περνούν απέξω είτε με τα πόδια είτε με τα λεωφορεία αλλά να μην μπαίνει κανένας τουρίστας μέσα και να κατευθύνονται αλλού. Και όχι μόνον αυτό. Να αντικρύζουν το άθλιο θέαμα με το ερειπωμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ-Ελαιουργίας (εδώ κάποτε τυποποιούνταν από την Ένωση Συνεταιρισμών Κέρκυρας το λάδι Κέρκυρας) γεμάτο ποντίκια, σαύρες, κουνούπια που κάνουν επιδρομές σε σπίτια και στα καντούνια. Κατάσταση  αποκρουστική.

 -Και τον  πανάκριβο κεντρικό πεζόδρομο, για τον οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι έκλειναν για 4 χρόνια καθημερινά τις πόρτες, τα παράθυρά τους, τις κουρτίνες τους για να προστατευθούν από τον θόρυβο και τη σκόνη προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, η δημοτική εξουσία, τον κατάργησε από πεζόδρομο  και τον μετέτρεψε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να παρενοχλούνται και να κινδυνεύουν  οι πεζοί από τα οχήματα που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα (deliveries κλπ).

 – Τέσσερις-πέντε  επαγγελματίες  πλήρωσαν το 2019-2020 από τη τσέπη τους 6.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας την οποία εγκαινίασε ως έργο της η κ. Δήμαρχος αλλά τώρα εδώ και ένα χρόνο δεν επισκευάζει και δεν λειτουργεί ούτε το συντριβάνι. (Εδώ έχωσε τη λιμνοπούλα του Άλσους της Γαρίτσας για να ρίξει τσιμέντα αντί να τη γεμίσει με πάπιες και κύκνους όπως τη γνωρίσαμε μεγαλώνοντας. Το συντριβάνι στο Μαντούκι θα λειτουργήσει 😉

 -Τα περισσότερα  μαγαζιά στον πρώην πεζόδρομο έχουν κλείσει.

 – Οι Μαντουκιώτες έχουν πάρα πολλά χρόνια να δούν οδοκαθαριστή να καθαρίζει. Όπως και στο Καμπιέλλο ! Οι νοικοκυρές καθαρίζουν τους δρόμους ενώ πληρώνουν δημοτικά τέλη.

  -Ο τουρισμός ενώ είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να διαχέεται σε όλη τη κοινωνία αυτό δεν συμβαίνει.

Εμείς ζητώντας τη ψήφο του λαού στις επόμενες εκλογές, ως νέα δημοτική αρχή από τη 1-1-2024 θα θέσουμε το Μαντούκι σε πορεία οικονομικής και πολιτιστικής  ανάπτυξης:

Τα πρώην δημοτικά Σφαγεία και το ερείπιο της ΑΕΒΕΚ  θα γίνουν χώροι Μουσείου (Ναυτικής τέχνης-λόγω των καρνάγιων) και Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου με καθημερινές δράσεις και εκδηλώσεις θα έλκουν τον τουρισμό ώστε να διαχέεται και στο πανέμορφο παραδοσιακό Μαντούκι ! Γιατί ο τουρισμός είναι κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό !

*  (εάν δεν ανήκει στη Πειραιώς ως διάδοχο της «καλής Αγροτικής Τράπεζας» και ανήκει σε ιδιώτη θα γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί.)

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!