Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Πυροσβέστη – εθελοντή Α. Μουζακίτη (video-φωτο)

Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας πραγματοποίησαν αιμοδοσία στον πεζόδρομο της Γ. Θεοτόκη,  το πρωί της Τρίτης στη μνήμη του Δόκιμου Αξιωματικού Πυροσβεστικού Σώματος Αριστείδη Μουζακίτη που έπεσε στο καθήκον. Στη μνήμη του, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία ενώ παρουσία ήταν και η γιαγιά του Άρη Μουζακίτη, εθελόντρια στον ερυθρό Σταυρό


Η πρόεδρος του του παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, Μαρία Δημουλά δήλωσε:

Πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη ενός ανθρώπου, ενός εθελοντή που έπεσε στο καθήκον, στη μνήμη ενός  δικού μας παιδιού. Ο Άρης εκτός από εθελοντής, ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Από τη πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε την αιμοδοσία την ημέρα του γενεθλίων του, ως συμβολική κίνηση. Δίνουμε ζωή μέσα από τη μνήμη του. Αυτό το αίτημα της αιμοδοσίας από τους πολίτες, είναι συγκινητικό, γιατί περαστικοί, απλοί πολίτες, συνδράμουν για να δώσουν ζωή σε συνάνθρωπο τους που το έχει ανάγκη. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει μακρά ιστορία στο τμήμα της αιμοδοσίας. Δίνουμε μάχη δυο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, για να συγκεντρώνουμε εθελοντικά αίμα για όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Ο Άρης ήταν και πυροσβέστης. Έτσι η παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν πολύ σημαντική ενώ και πυροσβέστες αιμοδότησαν.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Νίκος Κολοβός

Σήμερα μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό το περιφερειακό τμήμα Κέρκυρας, τιμήσαμε το συνάδελφό μας που χάθηκε στο καθήκον προσπαθώντας να διασώσει τις περιουσίες μας. Ο Άρης προσελήφθη και έδωσε εξετάσεις μπήκε στη σχολή αξιωματικών, ήταν ήδη επιστήμονας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωλογίας και είχε δράσεις μέσα στην κοινωνία μας. Ήταν εθελοντής Σαμαρείτης στον Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες ομάδες και ήταν άνθρωπος δοτικός, ένας άνθρωπος που τιμούσε το λειτούργημά του και είναι ένας ήρωας για όλους εμάς που τον θυμόμαστε με το καλύτερο τρόπο. Ένας ήρωας για τη Κέρκυρα μας. Έδωσε τη ζωή του, ό,τι πολυτιμότερο έχει ένας άνθρωπος. Τα λόγια είναι λίγα, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα


Παρών και ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Νόμου

Παρών στην εθελοντική δράση στη μνήμη του Α. Μουζακίτη ήταν και ο νεος διοικητής της Πυροσβεστικής Νομού Νεκτάριος Θεοδωράκος.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!