Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ- Η απάντηση του π. Προέδρου του ΟΛΚΕ Σ. Στεφανίδη για την «απήδαλο ναυν»

Κείμενο με το οποίο εξηγεί όλες τις διαδικασίες του ΟΛΚΕ σύμφωνα με τις οποίες κατέληξε στην τοποθέτηση της απηδάλου νεώς στον κυκλικό κόμβο στο λιμάνι, έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο άνθρωπος χειρίστηκε όλη την υπόθεση, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπυρος ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

Η ανακοίνωση
Αναφέρομαι σε φωτογρσφίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο που απεικονίζουν την ”απήδαλον ναυν” επί βάθρου πέριξ του οποίου προβλέπεται δημιουργία κυκλικής ζώνης πρασίνου.

Παρακαλώ να σημειώσετε ότι η μελέτη και το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο ΟΛΚΕ και υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση προέβλεπαν τη δημιουργία περί το βάθρο κυκλικής δεξαμενής (”βάσκας”) και γύρω από τη ”ναυν” 6 σιντριβάνια ισοϋψή με αυτήν – δηλαδή 2,85 μέτρα από το έδαφος.
Μετά μακρά αναμονή το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε μόνο απλή τοποθέτηση της νεώς επί βάθρου εν μέσω κυκλικής ζώνης πρασίνου όχι όμως λόγω διαφωνίας περί το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά διότι (τα σιντριβάνια) θα… απέκρυπταν το Νέο Φρούριο στον εισερχόμενο από τον λιμένα!

Ο ΟΛΚΕ, ως ώφειλε, απάντησε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΚΑΣ αλλά παράλληλα διετύπωσε και τη διαφωνία του προς το σκεπτικό αυτό αναφέρων ότι:
”Η μη έγκριση προσθήκης μικρών σιντριβανιών, βεβαίως γίνεται σεβαστή και δεν θα τοποθετηθούν, όμως η αιτιολογία περί παρεμβολής στο «οπτικό πεδίο του ερχόμενου από το λιμάνι στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας» δεν ευσταθεί, μιας και στην συγκεκριμένη οπτική ευθεία μεταξύ του κόμβου και του Νέου Φρουρίου παρεμβάλλονται πολυώροφα κτίρια (π.χ. Ξενοδοχεία ΑΤΛΑΝΤΙΣ & ΙΟΝΙΟΝ) πολλαπλασίου ύψους από το μέγιστο ύψος του γλυπτού και των περίπου ίσο-υψών πιδάκων, αποκλειομένης έτσι της οπτικής επαφής ανεξάρτητα από την τοποθέτηση ή μη του σιντριβανιού.”
Ακολούθησε ”Αίτηση Θεραπείας¨ προς το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο απάντησε ότι δεν εγκρίνει την επανεισαγωγή στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Οταν προ τριμήνου περίπου άρχισαν οι εργασίες αποπερατώσεως του Κόμβου/Πύλης/Φωτισμού κ.λ.π. συζητήθηκε στον ΟΛΚΕ ως εναλλακτική διάταξη να δημιουργηθεί περί το βάθρο με τη ”ναυν” μια ”βάσκα” (χωρίς σιντριβάνια) η οποία να υπερχειλίζει σε άλλη συγκεντρική μεγαλύτερη ”βάσκα” δίνοντας έτσι μια, ελλείπουσα τώρα, νότα πλαστικότητος ρεόντων υδάτων.

Όμως σχετική έρευνα του ΟΛΚΕ κατέδειξε ότι τυχόν αναπομπή του θέματος στο ΚΑΣ θα ήταν πολύ χρονοβόρρος, που σε συνδυασμό με την απόφαση του ΟΛΚΕ η αποπεράτωση του Κόμβου- αν και ήδη μεσούντος του θέρους είχε ανατεθεί σε εργολάβο – να ξεκινήσει προς το τέλος της τουριστικής περιόδου ώστε να μη παρακωλύεται η έντονη εποχιακή κυκλοφοριακή κίνηση , δεν αποτελούσε χρονικά ενδεικνυμένη ενέργεια και δεν ζητήθηκε.
* η φωτογραφία του κειμένου είναι του φωτογράφου Κώστα Τσιριγγάκη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!