Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών – Τι είπαν με την Μ. Ανδριώτη (φωτο-video)

Εσφαλμένες εγκύκλιοι, δυσλειτουργίες στις πλατφόρμες, ασαφείς οδηγίες, γρίφοι και παγίδες από τα οικονομικά υπουργεία και την ΑΑΔΕ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Ως εκ τούτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προκήρυξε αποχή  από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, ενώ στην Κέρκυρα ο Σύλλογος Λογιστών προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της πρώην νομαρχίας, όπου ενημέρωσε τη αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη για τα αιτήματά τους.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου του συλλόγου Νίκου Μάμαλου:

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, από την πλευρά της ξεκαθάρισε πως ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν φέρει αρμοδιότητα προκειμένου να βοηθήσει εμπράκτως στα αιτήματά τους, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα τα μεταφέρει στην κα. Ρόδη Κράτσα προκειμένου αφενός να γνωρίζει, αφετέρου να προσπαθήσει με προσωπική παρέμβαση την ικανοποίηση αιτημάτων τους, στο βαθμό που μπορεί.

Η δήλωση της Μελίτας Ανδριώτη:

 

Τέλος, στους παρόντες λογιστές αλλά και στην αντιπεριφερειάρχη απευθύνθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου λογιστών κ. Παπαγεωρργίου:

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συνήλθε εκτάκτως για να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις: Με πολυάριθμα έγγραφα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης κατέγραψε τα προβλήματα τόσο για τις εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους των μέτρων, όσο και τις πολλαπλές δυσλειτουργίες, στις κατά περίπτωση πλατφόρμες που κλήθηκε ο κλάδος να εφαρμόσει, υλοποιώντας με υπευθυνότητα όλα τα μέτρα.

Κυρίως όμως η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., υπέβαλε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την διόρθωση και θεραπεία όλων αυτών, ώστε η πορεία της υλοποίησης, να γίνει με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και χωρίς επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των Λογιστών – Φοροτεχνικών”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!