Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Πολυτεχνείου

Με καταθέσεις στεφάνων από κόμματα και βουλευτές ξεκίνησε το πρωί της 17 Νοέμβρη στην Κέρκυρα, ο εορτασμός της 50ης επετείου από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Πέμπτης, στο Ηρώο έξω από την παλιά Νομαρχία, το οποίο τοποθετήθηκε επί αντιπεριφέρειας Νικολέτας Πανδή (ΣΥΡΙΖΑ). Να σημειωθεί ότι στεφάνι κατέθεσαν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και το τοπικό ΠΑΣΟΚ καθώς και οι βουλευτές των δυο κομμάτων Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκηςαντίστοιχα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 κατάθεση στεφάνων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου στο μνημείο του Πολυτεχνείου ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί  η συγκέντρωση και η αντι-ιμπεριαλιστική πορεία.

Στο τέλος θα ακολουθήσει συναυλία στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης, στεφάνι κατέθεσε και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Σκιαδόπουλος:

50 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η μνήμη είναι ζωντανή.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών, που αγκάλιασε μαζικά ο ελληνικός λαός, σηματοδότησε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, του αγώνα της νεολαίας και του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 73 παρέμεινε άσβηστη στη μνήμη όλου του δημοκρατικού λαού και δείχνει ότι η διέξοδος βρίσκεται πάντα στη συλλογική δράση. Σε αυτή την ιστορική επέτειο, με την παρακαταθήκη των αγώνων του χθες, αναζητούμε τον δρόμο για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, μέσα σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, που οι αδικίες βαθαίνουν και ο «εχθρός» έχει χιλιάδες πρόσωπα.

Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν δύναμη για τις διεκδικήσεις του κοινού μας μέλλοντος. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!