Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Λίγα λεπτά έντονης βροχής προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές – Δηλώσεις Κολοβού και Γιώτη

ΚΕΡΚΥΡΑ – Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης καθώς και το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Κολοβό, αν και εκτεταμένες οι ζημιές, είναι διαχειρίσιμες και όχι σοβαρές, πλην της πτώσης δέντρου σε δυο ιχ αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο απεγκλωβίστηκαν μετά την επιχείρηση της Πυροσβεστικής. “Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε ακόμη και μέσα από καντούνια. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και επιχειρούμε να ανοίξουμε δρόμους. Στην πάνω πλατεία καταγράφεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν έχουμε κανένα θύμα μόνο ζημιές. Από χθες είμαστε σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε με πυροσβεστικά που περιπολούν σε όλο το νησί να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κλήση. Επιπλέον υπάρχουν διαχειρισιμα περιστατικά εκτός πολης. Δεν έχουμε συνολική εικόνα ακόμη. Ωστόσο δεν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα”, καταλήγει ο κ. Κολοβός.

 

Η δήλωση του αντιδημάρχου καθημερινότητας Θ. Γιώτη

“Είχαμε στις 3 τα ξημερώματα έντονο καιρικό φαινόμενο με ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους. Πέρασε ανεμοστρόβιλος από το Λιστόν με αποτέλεσμα πολλές πτώσεις δέντρων, κλαδιών. Έπεσαν δυο σιδερένιες κολόνες του δημοτικού φωτισμού. Έπεσαν κεραμύδια, παρασύρθηκαν τέντες και φερτά υλικά εντός της πόλης. Ο δήμος είναι σε ετοιμότητα. Ήδη τα συνεργεία συμβάλλουν στην αποκατασταση βλαβών και στον καθαρισμό της πολης και στην απομάκρυνση κλαδιών”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!