Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Με απεργία σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα για τις Συμβάσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σε 24ωρη απεργία για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και της Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού – Τουρισμού θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι το 2022 αναμένεται να αποτελέσει νέο έτος – ρεκόρ για τα κέρδη των επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 20 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας σημαντικά το αντίστοιχο μέγεθος του 2019 (18,2 δισ. ευρώ). Την ίδια στιγμή τα δικαιώματα των εργαζομένων συντρίβονται και οι όροι αμοιβής και δουλειάς χειροτερεύουν, κάτω από το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, την επίθεση της εργοδοσίας αλλά και τη …χείρα βοηθείας που τους προσφέρουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!