Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Με επιτυχία η παρουσίαση του “Δράκου” του Σβαρτς από το 1ο ΓΕΛ

Tο 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας παρουσίασε με επιτυχία στο κοινό της Κέρκυρας τη θεατρική παράσταση Ο Δράκος του Σβαρτς στις 12 Μαΐου.

Ο Δράκος του Σβάρτς γράφτηκε στο Λένινγκραντ το 1943, την εποχή που την πόλη κι όλο τον κόσμο απειλούσε ο “Δράκος” του φασισμού. Κι όπως οι αντιφασιστικές δυνάμεις κέρδισαν τότε τη μάχη, έτσι και στο έργο τη μάχη κερδίζει ο ήρωας Λανσελότος ο δρακοκτόνος.

Ο συγγραφέας, με τον τίτλο και τον δραματολογικό ελιγμό του μοιάζει να ενδιαφέρεται μόνο για τον Δρακοδικτάτορα, τον ύπουλο πολιτικό, τον θρασύδειλο δολοφόνο με ολόκληρο τον γραφειοκρατικό μηχανισμό του. Κάπου στο τέλος του έργου όμως, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, βάζοντας τον ελευθερωτή της πόλης Λανσελότο να απευθύνει σ’ αυτούς που υπέκυψαν, υποστήριξαν και προσκύνησαν τον Δράκο την εξής φράση: “Πρέπει να σκοτώσω τον Δράκο που είναι μέσα σας”.

Οι μαθητές κάτι οι μαθήτριες εξέπληξαν ευχάριστα τους θεατές, γιατί επέλεξαν ένα έργο με μηνύματα που ήταν όμως ευχάριστο και κυλούσε αβίαστα. Κατάφεραν να δημιουργήσουν μία παράσταση που παρότι μαθητική και ερασιτεχνική, ήταν δομημένη με επαγγελματισμό και συνέπεια. Το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας γέμισε κόσμο που χειροκρότησε με ενθουσιασμό την άψογη προσπάθεια των παιδιών, αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας και διάθεσης αρκετών ωρών για πρόβα. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους και φιλολόγου Άντζελας Γεωργοτά δούλεψαν με όρεξη και ενθουσιασμό κάτι που φάνηκε στο αποτέλεσμα. Χωρίς πόρους ή βοήθεια από φορείς, πέρα από τη διεύθυνση του σχολείου, απέδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν θαύματα. Βέβαια, οι υπεύθυνοι φορείς ίσως πρέπει να ενδιαφερθούν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των σχολείων έμπρακτα. Οι νέοι χρειάζονται την τέχνη στη ζωή τους και πρέπει να τους δοθούν κίνητρα για τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δραστηριότητες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!