Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγινε στην Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κέρκυρα, το νησί των χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, των χιλιάδων νέων παιδιών που στις δικές τους πλάτες, στο δικό τους κλεμμένο ιδρώτα βασίζεται το ελληνικό τουριστικό θαύμα και τα αμύθητα κέρδη.


Με μια βραδιά γεμάτη παλμό και νεανικό ενθουσιασμό, το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έκλεισε την αυλαία του στο νησί δίνοντας υπόσχεση για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» όπως περιγράφει και το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων μέσα από τα λόγια του μεγάλου κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη.
Εκατοντάδες νέοι από κάθε γωνιά της Κέρκυρας έδωσαν το παρόν στην χθεσινή εκδήλωση, έσμιξαν με παλαιότερες γενιές παίρνοντας τη σκυτάλη του αγώνα, έδωσαν υπόσχεση πως η νέα γενιά μπορεί και θα δώσει νικηφόρους αγώνες με το ΚΚΕ, στο δρόμο της κοινωνικής αλλαγής.


Η χθεσινή εκδήλωση άνοιξε με βιντεοπροβολή αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τον 1 χρόνο από το θάνατο. Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν την εικαστική έκθεση που δέσποζε στο χώρο με έργα του κορυφαίου κερκυραίου ζωγράφου Δημήτρη Σοφιανού που έφυγε από κοντά μας σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα έργα του, επιβεβαιώνουν ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» αποτελεί εδώ και 48 χρόνια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, πραγματική διέξοδο για τους ανθρώπους του μόχθου.


Παράλληλα δεκάδες ήταν τα νέα ζευγάρια που επισκέφτηκα με τα παιδιά τους το περίπτερο του «Κόκκινου Αερόστατου». Οι μικροί πρωτοπόροι απόλαυσαν  παιχνίδι «Ρουκ Ζουκ», συμμετείχαν σε πειράματα Φυσικής και μυήθηκαν στα μυστικά του Tae Kwon Do.


Κεντρικό σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας, ήταν η πολιτική ομιλία από τον Θανάση Σγούρο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Μετά την ομιλία, ακολουθήσε μεγάλη συναυλία την οποία άνοιξε το συγκρότημα «Σενάριο» και απογείωσε το ελληνικό ροκ συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!