Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Οι μισές θέσεις του Πάρκιν της πλατείας να δοθούν δωρεάν στους μόνιμους κατοίκους

Ολοενα και μειώνονται οι θέσεις Στάθμευσης στην πόλη και περιμετρικά αυτής με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης αλλά και οι χρήστες της πόλης, έμποροι, επιχειρηματίες κλπ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινώς, για το που θα σταθμεύσουν. Δεδομένης της μείωσης θέσεων στάθμευσης συνολικά, μετά την κατάργηση του Πάρκιν της Λαϊκής, του Λυρικού που δε θα φιλοξενεί αυτοκίνητα και της μείωσης στο παλιό λιμάνι με την έναρξη των εργασιών στη μαρινα αλλά και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της περιφέρειας στα παλια δικαστήρια, η υπόθεση αναμένεται να γίνει εφιαλτική. 
Την ίδια ώρα, η χρονοχρέωση στο Πάρκιν της πλατείας που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, προκαλεί την αντίδραση του συλλόγου μόνιμων κατοίκων παλιάς πόλης, που εξέδωσε την εξης ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, σχετικά με επικείμενη λειτουργία χρονοχρέωσης στο χώρο στάθμευσης της κάτω πλατείας, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης.

Δεν μπορεί να υπάρξει χρονοχέωση πριν υπάρξει διαβούλευση για το ύψος του τιμήματος και πριν να χωροθετηθούν και να δοθούν θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους. Συγκεκριμένα για το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, τουλάχιστον το 50% των θέσεων πρέπει να αποδοθούν σε μόνιμους κατοίκους ώστε να ελευθερωθούν χώροι απο τα καντούνια. Επιμένουμε δε ότι για αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να υπάρχει αντίτιμο.Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή πριν την έναρξη της αναγκαίας διαβούλευσης για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παντελιό η οποία εκκρεμεί, όπως εκκρεμεί ακόμη και η από τον Ιούνιο αιτηθείσα συνάντηση μας με την κ. Δήμαρχο για το ίδιο θέμα.

Προσχηματικός διάλογος και αιφνιδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί από τους κατοίκους της παλαιάς πόλης.

Τέλος μας προβληματίζει το γεγονός, ότι δεν θα υλοποιηθεί το πάρκινγκ στο Λυρικό, ενώ έχουν μειωθεί οι θέσεις στάθμευσης απο την κατάργηση του χώρου στάθμευσης στην Λαϊκή Αγορά αλλά και άμεσα πρόκειται να χαθούν θέσεις στάθμευσης στην Σπηλιά λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το ΔΣ του Συλλόγου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!